*Nettavisen* Sport.

Degraderte Katjusja anker til CAS

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Scanpix/Reuters)

Kristoffs lag trekker UCI inn for Idrettens voldgiftsrett.

15.12.12 11:44

Etter å ha mottatt en overraskende degradering fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mandag, anker nå Katjusja beslutningen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Sveits. Det skriver laget i en pressemelding lørdag.

Uten nærmere forklaring besluttet lisenskommisjonen i UCI ikke å innvilge Alexander Kristoffs russiske lag en plass i neste sesongs WorldTour.

Det nederlandske Argos-Shimano ble i stedet tildelt den 18. og siste plassen som sikrer automatisk deltakelse i de største rittene på sykkelkalenderen.

Intern korrespondanse mellom representanter for Katjusja-laget og UCI antyder at det er økonomiske og administrative årsaker som ligger bak degraderingen av det russiske laget.

Exit Rodríguez?
Katjusja er ranket som nummer to i verden og mønstrer blant annet spanske Joaquim Rodríguez, annen mann fra Giro d’Italia og vinneren av endagsrittene av Flèche Wallonne og Lombardia rundt.

Usikkerheten rundt lagets fremtid har trigget overgangsrykter rundt 33 åringen. Britiske The Telegraph har blant annet linket den klatresterke spanjolen til Team Sky, som fortsatt har rom i budsjettet for flere tilvekster foran 2013-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.