RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Scanpix/Reuters)

Degraderte Katjusja anker til CAS

Sist oppdatert:
Kristoffs lag trekker UCI inn for Idrettens voldgiftsrett.

Etter å ha mottatt en overraskende degradering fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) mandag, anker nå Katjusja beslutningen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Sveits. Det skriver laget i en pressemelding lørdag.

Uten nærmere forklaring besluttet lisenskommisjonen i UCI ikke å innvilge Alexander Kristoffs russiske lag en plass i neste sesongs WorldTour.

Det nederlandske Argos-Shimano ble i stedet tildelt den 18. og siste plassen som sikrer automatisk deltakelse i de største rittene på sykkelkalenderen.

Intern korrespondanse mellom representanter for Katjusja-laget og UCI antyder at det er økonomiske og administrative årsaker som ligger bak degraderingen av det russiske laget.

Exit Rodríguez?
Katjusja er ranket som nummer to i verden og mønstrer blant annet spanske Joaquim Rodríguez, annen mann fra Giro d’Italia og vinneren av endagsrittene av Flèche Wallonne og Lombardia rundt.

Usikkerheten rundt lagets fremtid har trigget overgangsrykter rundt 33 åringen. Britiske The Telegraph har blant annet linket den klatresterke spanjolen til Team Sky, som fortsatt har rom i budsjettet for flere tilvekster foran 2013-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere