Ronny Deila er aktuell for trenerjobben i den belgiske klubben Standard Liège. Det bekrefter flere uavhengige kilder til Nettavisen.

Nordmannen er i dag trener for New York City FC, men skal nå være en solid kandidat til den ledige hovedtrener-jobben i den tradisjonsrike klubben i den belgiske toppdivisjonen.

Standard Liège er ifølge belgiske medier i ferd med å ansette irske Fergal Harkin som sportsdirektør. Han kommer fra City Group og har hatt jobben som «Football Partnerships and Pathways-manager» i Manchester City. Der har han hatt kontakt og spesielt ansvar for alle klubber under City-group-paraplyen.

Harkin og Deila skal kjenne hverandre godt ettersom begge klubber eies av nevnte City Group.

Standard Liège fikk nylig nye eiere da amerikanske 777 Partners kjøpte klubben i mars. Det amerikanske selskapet har hovedkontor i Miami og eier blant annet Serie A-klubben Genoa, samt at de har 15 prosent eierandel i La Liga-klubben Sevilla. For kun kort tid siden sikret de seg også kontrollen over Standard Liège og de skal ifølge belgiske medier gjøre flere endringer i både klubbledelsen og troppen før kommende sesong.

Både Harkin, som fortsatt ikke er offisielt presentert som sportsdirektør, og de nye eierne, kjenner godt til Deila og jobben han har gjort i USA for MLS-klubben i NYCFC.

Forrige sesong ledet Deila klubben til MLS-tittelen etter seier i sluttspillet.

Nettavisen har fått bekreftet at Deila er en av få gjenværende kandidater til den ledige trenerjobben i Standard Liège. Det er fremdeles ikke klart om klubben vil tilby nordmannen jobben, men det er på det rene at han er en svært aktuell kandidat for klubben som endte på en skuffende 14.plass i Jupiler League denne sesongen.

Wallonia-klubben er en av Belgias mest tradisjonsrike klubber. De har vunnet totalt ti ligatitler, den siste tilbake i 2008/09-sesongen.

Vålerenga-spiller Aron Dønnum ble solgt til nettopp Standard Liège i fjor sommer. Han er lånt tilbake til Oslo-klubben, men skal etter planen tilbake til Belgia 1.juli for å ta fatt på sesongoppkjøringen. Det gjenstår å se om det blir med Deila som klubbens nye trener.