Gå til sidens hovedinnhold

Deila ferdig i Vålerenga

Ronny Deila blir trener i New York City FC i Major League Soccer.

Vålerenga bekrefter på sine hjemmesider at Ronny Deila er ferdig som hovedtrener i klubben.

- Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier Deila.

- Jeg er sikker på stor suksess i fremtiden for Vålerenga. Det er lagt et godt fundament og klubben har landets beste akademi, og jeg ønsker alle i og rundt Vålerenga lykke til videre, sier Deila videre.

I et videointervju med sin nye klubb, sier Deila følgende:

- Jeg skal gjøre alt for at vi skal spille bra fotball, på City-måten. Jeg skal gi alt av meg selv til klubben, og jeg er sikker på at vi kan oppnå fantastiske ting i fremtiden. Det føles fantastisk. Jeg gleder meg til å starte med oppkjøringen og komme i gang med laget.

Les også: Solskjær tar kraftig kritisert United-spiller i forsvar

Spillerne fikk beskjed mandag

Etter det Nettavisen kjenner til fikk spillerne beskjed om at Deila ville forlate klubben kort tid før pressemeldingen gikk ut mandag ettermiddag.

Vålerenga starter dermed jakten på en ny hovedtrener tre måneder før seriestart i Eliteserien.

- Man gjør seg visse tanker når man er kjent med at det er interesse for treneren. Helt på bar bakke er vi ikke. Vi har hatt to tanker i hodet samtidig, sier styreleder Thomas Baardseng til Nettavisen, som ikke vil kommentere navn på mulige kandidater.

Baardseng sier videre at kontakten med New York City startet i romjula og at Vålerenga blir kompensert økonomisk av amerikanerne.

- Vi sitter igjen med en kompensasjon, men jeg vil ikke gå i detalj på hva. Vi sitter igjen med en kompensasjon selvfølgelig, siden han hadde en kontrakt. Mer konkret enn det vil jeg ikke være. Vålerenga har fått betalt, sier han.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Signerte ny Vålerenga-kontrakt før jul

Deila kom til Vålerenga høsten 2016, da han tok over treneransvaret etter Kjetil Rekdal.

Den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren ledet Vålerenga til åttendeplass i 2017, sjetteplass i 2018 og ellevteplass i 2019.

Deila har måttet tåle krass kritikk under sin tid som Vålerenga-trener og i fjor sommer gikk Eurosport-ekspert Joachim Jonsson ut og kalte «prosjekt Deila» dødt.

Vålerenga vant kun én kamp på de siste 16 eliteserierundene i 2019, men klubben ønsket likevel å beholde Deila, som signerte ny treårskontrakt så sent som i desember.

Nå blir det altså New York City de neste tre sesongene.

Kommentarer til denne saken