Tidligere denne uken signerte islandske Smárason en toårskontrakt med Lillestrøm.

Islendingen var vært jaktet av flere andre klubber og valgte blant annet å takke nei til et tilbud fra erkerivalen VIF.

Det kom også frem da han ble intervjuet av lokalavisen Romerikes Blad onsdag.

- Det var godt å si nei til Vålerenga, sa blant annet Smárason til RB.

Deila ler av Smárason-kommentar

VIF-trener Deila fnyser imidlertid av kommentaren islendingen sendte i retning hovedstaden og slår i stedet tilbake mot LSK-spilleren.

Deila hevder nemlig at Smárason gikk for pengene i stedet for en klubb med ambisjoner da han valgte Lillestrøm til fordel for Oslo-klubben.

- Vi har vel blitt ringt ned av den agenten en del ganger om at han var veldig interessert i Vålerenga og at han ville komme til en klubb som hadde store ambisjoner. Etter hvert så ga vi han et tilbud, men det så ikke ut til at det var nok penger til at det var fristende nok, sier Deila i et intervju publisert på Vålerengas hjemmeside.

- Jeg tror lojaliteten hans er mer til penger enn at han skulle komme til en klubb som hadde store ambisjoner, men vi var veldig rolig med tanke på det. Vi ga han et tilbud vi følte var riktig, forteller Vålerenga-treneren.

Oslo-klubben innså etter hvert at Smárason ikke kom til å velge dem da islendingen, ifølge Deila, fikk tilbud som var økonimisk bedre enn det VIF ville tilby.

- Da ønsker vi han bare lykke til i Lillestrøm, sier Deila.

- At jeg har valgt LSK for pengene er «bullshit»

Smárason rister på hodet av Deilas uttalelser.

- Hadde jeg gått for penger så hadde jeg ikke endt opp i Lillestrøm. Jeg tror de fleste vet at det var flere og mer attraktive økonomiske tilbud enn det fra Lillestrøm. At jeg har valgt Lillestrøm for pengene er «bullshit», sier Smárason til Nettavisen.

- Alle vet hva slags forhold jeg har til Lillestrøm. Jeg kom til klubben i sommer og ble kjent med trenere, ledere, spillere og supportere. Jeg har hatt en veldig fin tid i klubben fra starten av. Sånn sett var det et ganske lett for meg å velge Lillestrøm, forklarer islendingen.

Han forteller imidlertid at han ville se hva slags planer LSK hadde for sesongen før han knyttet seg til klubben.

- Jeg sa hele tiden at jeg ville vente og se hva Lillestrøm hadde for ambisjoner fremover og på overgangsmarkedet før denne sesongen før jeg tok en avgjørelse, sier Smárason.

30-åringen forklarer at han er veldig positiv til LSKs siste signeringer i Tobias Salquist og Daniel Gustavsson.

- Det var en bekreftelse for meg om at Lillestrøm har ambisjoner om å komme seg oppover på tabellen. Det var veldig viktig for meg for at jeg skulle signere for Lillestrøm, forteller islendingen.

Agenten: - Min jobb å skaffe tilbud

Fredrik Risp, Smárasons agent, er ikke interessert i å kommentere Deilas uttalelser.

- Jeg er profesjonell i mitt yrke og jeg kommer ikke til å gi meg ut på noen paikasting i media. Det ville vært ekstremt uprofesjonelt av meg. Jeg ønsker ikke å kommentere det og han får stå for det hvis han har uttalt seg på en sånn måte, sier Risp til Nettavisen.

Agenten forteller at Smárasons valg om å signere for Lillestrøm skyldes blant annet at han ville vite hva han gikk til. Smárason skal ha ønsket forutsigbarhet, mye fordi han ikke ønsker å riskere å miste sin plass i den islandske landslagstroppen.

- Han følte at det var viktigere å være i et miljø der han vet hva han får med tanke på eget spill. Det tror jeg var viktig for landslaget også - å vite at han er i et miljø han trives i. Han sa faktisk nei til en del gode tilbud fra utlandet, forteller Risp.

Han forklarer at økonomien også var en viktig faktor, men legger til at Smárason ville tjent mer penger dersom han hadde takket ja til noen av de utenlandske tilbudene.

At agenten var i kontakt med mange klubber før Smárason signerte for LSK har han ingen problemer med å innrømme.

- I den situasjonen Arnor har vært i med en veldig god høst i Lillestrøm var det naturlig å sjekke markedet og se hva markedet sier om hans prestasjoner. Min jobb som agent er å skaffe best mulig tilbud. Om det er tilbud fra Norge eller fra utlandet er likegyldig, for det er min jobb å skaffe de beste tilbudene til min klient, forklarer Risp.

Smárason signerte en toårsavtale med Lillestrøm som endte på 12. plass i Eliteserien forrige sesong.