MARBELLA (Nettavisen): Deila og hans VIF-lag møter Molde på Aker Stadion 10. april. På hjemmelagets trenerbenk skulle i utgangspunktet Ole Gunnar Solskjær stått, men etter at kristiansunderen tok over Manchester United like før jul, er det Erling Moe som styrer Molde-laget fram til sommeren.

Solskjær, som selv spilte i Manchester United fra 1996 til 2007, har virkelig fått sving på United-laget etter at han tok over som midlertidig manager 19. desember etter at José Mourinho hadde fått sparken.

8 seire, to uavgjort og null tap er fasit på de 10 første Premier League-kampene, og senest søndag maktet han å redde 0-0 mot Liverpool etter å ha mistet tre spillere med skade før pause.

Ronny Deila tar fram store ord for å beskrive situasjonen Solskjær befinner seg i.

- Det er stort å følge med. I mine øyne er det det største som har skjedd en nordmann uansett, sier VIF-treneren til Nettavisen under Oslo-lagets opphold i Spania.

- Uansett idrett også?

- Ja, det er så sykt. Jeg tror ikke man kan sette seg inn i det. Hvor mange fans har ikke Manchester United?, spør Deila retorisk før han fortsetter.

- Det følges i alle land over hele verden, hver eneste dag. Det er så sykt, og vi i Norge må være enormt stolt av at vi klarer å få fram en trener som trener Manchester United.

- Det kommer oppturer og nedturer

0-2-tapet mot PSG i Champions League er den hittil største ripen i lakken for Solskjær, men nordmannen har uansett ført laget tilbake i kampen om en topp fire-plassering i ligaen.

Laget ligger på femteplass på tabellen i Premier League, og har kun ett poeng opp til Arsenal på fjerdeplass.

Solskjær har tilført United-laget en helt annen energi enn hva som var tilfellet under José Mourinho, men fikk sett hvor toppnivået i Europa virkelig ligger da PSG tok med seg 2-0-seier i første kamp i åttedelsfinalen i Champions League.

Det gjorde at det igjen så smått begynte å komme litt kritikk mot United-laget, men Solskjærs 0-0-resultat mot Liverpool var en sterk prestasjon etter at hele tre mann måtte ut med skade før pause.

Deila tror sin norske trenerkollega er godt rustet til å takle de eventuelle nedturene som måtte komme inn mot sesongslutt.

- Det kommer til å være oppturer og nedturer. Slik er det i livet generelt også, men oppturene og nedturene blir større enn vanlig når du trener en av verdens største fotballklubber, forteller Deila.

Han er imidlertid sikker på at Solskjær vet hva som kreves om ting begynner å butte imot.

46-åringen hadde et opphold som manager i Cardiff før turen gikk til Molde. Oppholdet i den walisiske klubben endte med nedrykk til Championship, og Deila tror den erfaringen kan komme godt med fremover.

- Han er vant til å være i et miljø som er vant til å vinne mye, og han har også vært med på å tape. Den nedturen han hadde i Cardiff kommer sikkert til å være en positiv ting nå.

Mener han burde få jobben

Solskjærs vikariat som United-manager varer i utgangspunktet ut sesongen. Etter hvert som trepoengerne har begynt å renne inn portene på Old Trafford har imidlertid flere tatt til orde for at nordmannen bør få jobben på permanent basis.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino skal være mannen United-styret i utgangspunktet ønsker som en langsiktig løsning, men Solskjærs kandidatur blir styrket for hver seier som noteres.

Klubblegenden Ryan Giggs uttalte nylig at han støttet sin tidligere lagkamerat, og Sky Sports-ekspert Paul Merson sa etter kampen mot Chelsea at han vil bli sjokkert om Solskjær ikke får jobben med seier over Liverpool.

I engelsk presse kommer det også fram at 45-åringen fra Kristiansund har støtte fra både spillere og supportere etter den siste tids resultater, og ESPN-Mark Ogden uttalte nylig til Nettavisen at Solskjær har satt United-ledelsen i et aldri så lite dilemma.

Solskjærs neste mulighet til å styrke sitt kandidatur som permanent United-manager kommer allerede onsdag. Da reiser Manchester United til London for å møte Crystal Palace.