RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødela Solskjær-hyllest

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær scoret begge målene da Newcastle ble slått 2-0. Men det er en annen spiller som stjeler overskriftene.

Uvant vending i Englands medieverden: Solskjær scoret to og ble matchvinner, men får minimalt med spalteplass i mandagens engelske aviser.

Ronaldo
«Ole Gunnar Solskjær scoret de to målene som tok laget hans tilbake til toppen av Premier League, men det var ingen tvil om hvem som var hovedpersonen. Den portugisiske magikeren på venstrevingen var mannen som¿», skriver the Independent, en av de mest anerkjente avisene i England, og levner liten tvil om at det ikke er krølltoppen fra Kristiansund som skal ha æren for at United gjeninntok tabelledelsen søndag kveld.

Og selv om Solskjær scoret sine første ligamål på Old Trafford på tre og et halvt år, ofrer heller ikke de andre, seriøse engelske avisene mange spaltemillimeter på den norske 33-åringen.

«Den eneste bekymringen, en større ubetydelighet for klubben enn for landslaget, var at denne kampens store spiller ikke het Wayne Rooney, men Cristiano Ronaldo», skriver the Guardian, og bruker godt med plass på kvalitetsforskjellen mellom de to kamphanene fra sommerens VM. Rooney får skikkelig gjennomgå av den engelske kvalitetsavisen, som blant annet skriver om den engelske landslagsspissen at han «sank ned på Newcastles nivå».

Om Ronaldo heter det at han vandret rundt «som for å erte de svarte og hvite», mens Solskjær bare nevnes to ganger i den lange artikkelen, og da konstateres kun de to målene han scoret.

- Magisk hele sesongen
Heller ikke the Telegraph går av veien for å hylle Uniteds breddeholder, og påpeker at Newcastle-supporterne tok opp skoene og viftet med disse da kampen var slutt, men at Ronaldo da allerede hadde vist dem hælene sine flere ganger med sine sugende løp.

- Hvis det første instinktet var å lovprise Solskjær for hans første mål i Premier League siden 5. april 2003, mot Liverpool, så må den lengste hyllesten reserveres for Ronaldo, mener den engelske avisen, og siterer United-manager Sir Alex Ferguson.

- Han (Ronaldo) var magisk i dag. Han har vært magisk hele sesongen, mener Uniteds skotske manager.

Skryt av Ferguson
Men om avisene ikke skrøt spesielt mye av Ole Gunnar Solskjær, fikk han hyllest så det holdt av Ferguson:

«Ole har en fantastisk tro på seg selv. Da han tok avgjørelsen om å operere kneet sitt, visste han at han ville være ute i 18 måneder. Vi hadde våre tvil om at han noen gang ville komme tilbake, men det hadde aldri han. Og nok en gang var han på rett plass til rett tid for det første målet. Han er 33 år, men han vil bli bedre – selv i hans alder», skrøt skotten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere