Flere kjærester, samboere og koner til kjente, norske idrettsutøvere har gått sammen og laget en konto på plattformen Snapchat. Under navnet «hjemme.bane», deler de glimt fra livet bak fasaden.

Elisabeth Haugen og Sofie Rekdal, som begge er sammen med profilerte Molde-spillere, er blant de som er fast innom kontoen. Begge har fått kjenne på at ikke alle setter pris på «fotballfruene».

- Det er alltid noen som prøver å få oss litt ned, sier Haugen, som er forlovet med Martin Linnes.

Da hun delte at paret hadde kjøpt seg hytte i fjor høst, kom det raskt spørsmål rundt hvem som hadde betalt for Trysil-idyllen.

- Det er ingen hemmelighet at Martin er den største bidragsyteren, men han har alltid vært tydelig på at vi er et team. Hans ting er mine ting, vi deler absolutt alt, sier tobarnsmoren til Nettavisen.

Selv har hun fått seg jobb innenfor markedsføring, men har tidligere hatt barna deres som hovedprioritet. Familien bodde nemlig i Istanbul fram til i fjor sommer, da Linnes spilte i den tyrkiske klubben Galatasaray.

- Blir forhåndsdømt

For Haugen er formålet med Snapchat-kontoen å vise fram livet bak kulissene.

- Man får stadig spørsmål om hvordan livet med en fotballspiller er, og man blir ofte forhåndsdømt. Alle tror vi vasser rundt i Chanel og Louis Vuitton, men sånn er det jo ikke, ler hun.

Også forloveden, Martin Linnes, støtter det Haugen deler i sosiale kanaler.

- Jeg tror mange undervurderer det damene våre legger ned av innsats, både på hjemmebane og ellers i hverdagen. Jeg er veldig heldig, og slipper unna mange småting som tar tid og energi. Elisabeth har lagt til rette for at jeg skal kunne prestere best mulig, sier MFK-spilleren til Nettavisen.

Les også: Åpner opp om norgesreturen: - Det kunne nok blitt ny kontrakt

- Helt normale mennesker

For Sofie Rekdal, som både er samboer med MFK-spiller Kristoffer Haugen og datteren til RBK-trener Kjetil Rekdal, er sosiale medier et sted hun kan vise hvem hun er.

- Jeg har lyst til å vise det normale livet bak «fotballfruefasaden». Vi er ikke overfladiske damer, men helt normale mennesker. Det er ikke bare enkelt å være sammen med en toppidrettsutøver, og jeg syntes det er fint å vise fram livet bak spilleren, forteller Rekdal til Nettavisen.

Molde-spilleren på sin side, forklarer at idrettsutøverne selv ikke er spesielt involvert i Snapchat-kontoen, men syntes det er fint at damene får vist fram glimt fra hverdagen.

Mange som følger med

I tillegg til Sofie Rekdal og Elisabeth Haugen, er det flere velkjente navn som deler fra hverdagen på hjemmebane. Lena Marie Midtlyng, som er sammen med Malmö-spilleren Jo Inge Berget er blant de som snapper. Det gjør også Tine Rotevatn Nyland, som er gift med Reading-spiller Ørjan Nyland.

I tillegg er det også flere partnere til både håndballspillere og hockeyspillere som er en del av kontoen.

- Seertallet øker nesten hver dag, så vi gjøre noe rett. Vi er ti jenter som har ansvar, forteller Haugen.

Les også: RBK-treneren om svigersønnen i Molde: - Jeg kan ikke sette mitt rykte på spill

- Frie tøyler

Til tross for at jentene ofte får gode tilbakemeldinger, er det enkelte som velger å uttrykke seg negativt, og da gjerne anonymt.

- Vi er nok litt lette mål. Det er mange som følger med på det du sier, mener Rekdal, som selv har en god del følgere i sine private kanaler.

Det er imidlertid flere gode sider ved å dele fra hverdagen, ifølge Elisabeth Haugen.

- Jeg kommer til å drive med dette så lenge det gir meg noe, og fram til Martin legger opp. Jeg ønsker å inspirere.

Forloveden Linnes har ikke lagt noen føringer på hva hun kan dele og ikke.

- Jeg merker at det gir henne noe. De deler fra hverdagen, og så lenge hun trives så har hun frie tøyler hos meg. Jeg synes de er kjempeflinke.

For flere av de norske fotballspillerne er sesongen nå i gang, og for Linnes ble det en drømmestart med avgjørende scoring i 1-0-seieren over Vålerenga forrige helg. Nå venter Strømsgodset borte for Linnes og Molde i neste seriekamp førstkommende søndag.

Les også: Feil i cupoppsettet: - Megaglipp