Etter en treningsøkt med sin nye klubb mandag, klaget Haller over at han følte seg uvel. Det ble derfor gjort medisinske undersøkelser som oppdaget svulst i testiklene.

28-åringen måtte derfor forlate treningsleiren til den tyske storklubben som befant seg i Sveits.

Torsdag kveld publiserte den tidligere Ajax- og West Ham-spilleren et innlegg fra sykesengen på sin Instagram-konto. Smilende og med tommel opp fortalte han resten av fotball-verdenen at første steg av behandlingen var fullført.

– Hei alle sammen, jeg vil la dere alle få vite at steg én har blitt fullført!

Videre skriver den høyreiste spissen at han takker Borussia Dortmund og det medisinske teamet. Han retter også en stor takk til sykepleierne som jobber på sykehuset for deres støtte og arbeid.

– Et sjokk

Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl sa mandag at det hele kom som et sjokk for Sebastien Haller og for alle, og la til:

– Hele BVB-familien ønsker Sebastien god bedring og ønsker å se han igjen og gi en klem. Vi vil gjøre alt i vår makt for å sikre at han får best mulig behandling.

Det var flere som tok til internett for å vise sin støtte. Både kjente og ukjente. Blant annet lagkamerat Jude Bellingham og hans tidligere klubb, Ajax.

Les også: Sebastien Hallér har fått svulst i testiklene

– Jeg skal komme sterkere tilbake

Haller selv var overveldet av alle de rørende meldingene.

– Tusen takk for alle de støttende og rørende meldingene deres siden gårsdagens kunngjøring. Familien min og jeg takker dere. Nå skal jeg fokusere på å bli bra igjen og komme sterkere tilbake, skrev Haller på sin Instagram- og Twitter-konto.

Haller signerte en fireårskontrakt for de gulkledde denne sommeren og ble ansett som Erling Braut Haaland sin erstatter. Den ivorianske landslagsspilleren ble solgt for 27 millioner euro fra den nederlandske seriemesteren, Ajax.

Etter halvannet år i Ajax scoret Haller 47 mål og hadde 16 målgivende pasninger på 65 kamper. Ivorianeren vant tre trofeer, hvorav to seriegull i tillegg til å bli toppscorer i Eredivise 2021/2022-sesongen.

28-åringen har tidligere spilt for West Ham, men ble ingen suksess i London-klubben. Oppholdet i Premier League varte i halvannet år, hvor han til slutt stod igjen med 14 mål og tre målgivende pasninger på 54 kamper.

Han har tidligere spilt i Eintracht Frankfurt, FC Utrecht og AJ Auxerre.

Les også: PL-klubben spilte «vennskapskamp» - endte i basketak og fire utvisninger før pause