Gå til sidens hovedinnhold

Dellas og Hellas til himmels

Traianos Dellas scoret på overtid i 1. ekstraomgang, og sendte Hellas til EM-finale. - Et mirakel, sier trener Otto Rehhagel.

HELLAS - TSJEKKIA 1-0 EEO: I siste sekund i første ekstraomgang var EMs største bombe et faktum. Da avgjorde grekernes høyvokste midtstopper Dellas på «silver goal».

Dellas møtte Vassilios Tsiartas corner på nærmeste stolpe og nikket ballen bak Peter Cech. Dermed var den store favoritten ute, og Hellas – som aldri før har deltatt i finalespillet i et stort mesterskap – er i finalen.

Høydepunktene på web-tv (gratis).

- Et mirakel
- Eventyret fortsetter. Dette er rett og slett utrolig - et mirakel, sa en glisende gresk trener, Otto Rehhagel, etter kampen.

- Tsjekkerne var bedre teknisk enn oss, men viljen og lidenskapen var på vår side. Vi hadde ingenting å tape. Vi kunne satse alt. Vi spilte for alt eller ingenting, fortsatte han.

- Vi har jobbet for dette i tre år - steg for steg. Laget har en utrolig selvtillit. Vi har foretatt noen lykkelige valg, fortsatte tyskeren som har fått tilbyd om å bli æresborger i Hellas.

Spillerbørs og utviklingen i kampen.

Carews lagkamerat
Kampens store spiller var matchvinner Dellas. Han holdt på å score på en nikk noen minutter før scoringen også, men da avverget Peter Cech.

- I dag gjorde vi noe fantastisk. Vi fortjener å være i finalen, for vi har et godt og organisert lag. Til slutt ga Gud oss seieren, sa han etterpå.

Nå er han selv den nye guden.

Dellas spiller til daglig i italienske Roma, og var lagkamerat med John Carew inneværende sesong. Siden overgangen i 2002 har han imidlertid bare fått seks kamper for Roma. Men mens Roma-stjernene sitter skamfulle hjemme etter italienernes EM-innsats, er Dellas nå den store helten.

Avsluttet best

Tsjekkia dominerte kampen ellers, men grekerne spilte lurt og lot ikke tsjekkerne komme til så mange avslutninger. Og i ekstraomgangene var grekerne klart best. På den fjerde store sjansen avgjorde de.

- Det var ikke et tilfeldig mål. De scoret, men vi hadde flere sjanser. Slik er det dessverre i fotball, sa Tsjekkias Tomas Rosicky.

For Tsjekkia ble kampen en gedigen nedtur. Laget var hos mange de største favorittene til EM-gullet, men kom til kort mot Otto Rehhagels greske guder. Laget ble svekket da playmaker og kaptein Pavel Nedved måtte ut med skade allerede før pause.

Hellas møter Portugal i søndagens finale. Lagene møttes faktisk også i EMs åpningskamp. Da vant grekerne 2-1.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken