Gå til sidens hovedinnhold

Demidov: - Han fortjener plassen

Ingen i Rosenborg er overrasket over at 19-åringen Simen Wangberg får tillit mot FCK.

KØBENHAVN/PARKEN (Nettavisen): Mens Ståle Solbakken var ordknapp på alle spørsmål vedrørende startoppstillingen mot Rosenborg, ga Rosenborg-trener Nils Arne Eggen trøndernes lagoppstilling på pressekonferansen.

Før spillerne selv hadde fått vite det.

Og det var duket for en overraskelse.

Unggutten Simen Wangberg får på ny tillit i midtforsvaret.

- Jeg ser ham hver dag, i motsetning til dere. Og Simen er faktisk en av de med mest internasjonal erfaring i Rosenborg, han har vært kaptein på aldersbestemte landslag i en årrekke, sier Nils Arne Eggen.

Langoddsen: 4,1 i odds på RBK-seier. Spill her!

Demidov på midtbanen
For med Anthony Annan ute med karantene, etter to gule kort og en regel som Eggen slaktet, var det duket for forandringer i Rosenborg-laget.

Flere ventet at Markus Henriksen skulle bli trukket ned i den defensive rollen til Annan, mens Fredrik Winsnes gikk inn i Henriksens rolle.

Men i stedet ble det altså Vadim Demidov som blir flyttet opp på midtbanen, mens Simen Wangberg får fortsette som midtstopper etter solid spill mot Molde i helgen.

Det er helt fortjent, skal vi tro flere av Rosenborg-spillerne.

- Jeg er ikke overrasket over at Simen får tillit. Han fortjener den plassen ut ifra det han har vist i det siste, og spesielt når jeg skal opp på midtbanen, sier Vadim Demidov til Nettavisen, som legger til:

- Det er overhodet ingen svakhet at Simen starter.

Også venstreback og kaptein Micke Dorsin er trygg på at Wangberg skal gjøre jobben. Mest sannsynlig blir Wangberg å finne ved Dorsins side.

- Det blir nok bra. Han har spilt én kamp og da holdt vi nullen, sier svensken.

Bli varslet når RBK scorer!

- En stor overraskelse
Selv er hovedpersonen mer overrasket over laguttaket enn lagkameratene. Wangberg fikk vite om startplassen fra pressen, mens lagkameratene varmet opp i Parken.

- Det er en stor overraskelse. Det er en stor kamp og den klart største kampen i karrieren min. Men det blir en tøff match og FCK må fram, og da må jeg bare gjøre det gjorde sist, sier Wangberg til Nettavisen.

Han erkjenner at det nok kribler litt ekstra, men håper som sin sjef Nils Arne Eggen at erfaringen fra landslag skal komme til gode onsdag kveld.

- Jeg håper jeg kan dra med meg den erfaringen jeg har fra landslag og bruke det i morgen.

Løpsmaskinen Per Ciljan Skjelbred mener at den Wangberg man fikk se mot Molde er den man også får se onsdag kveld. 19-åringen er nemlig så god.

- Sånn som Simen spilte mot Molde, sånn er han hele tiden. Han har vist over tid at han er bra og det er fortjent at han får sjansen, sier Skjelbred til Nettavisen.

RBK stiller med disse elleve mot FCK:
Daniel Örlund
---
Mikael Lustig
Simen Wangberg
Kris Stadsgaard
Mikael Dorsin
---
Markus Henriksen
Vadim Demidov
Per Ciljan Skjelbred
---
Steffen Iversen
Trond Olsen
Rade Prica

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken