RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demidov-smell for Hønefoss

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund har gitt Hønefoss en klekkelig bot.

Hønefoss ilegges 50.000 kroner i bot for brudd på flere bestemmelser i forbindelse med Vadim Demidovs overgang fra Sandefjord Fotball. U21-landslagsspilleren er i dag i Rosenborg, men det hindrer ikke Norges fotballforbund (NFF) å gi klubben en smekk.

Doms- og sanksjonsutvalget finner det besvist at klubbens avtale om sportslig utvikling og oppfølging har et slikt innhold at det faller inn under de avtaler som krever godkjenning av Forbundsstyret. En slik godkjenning har ikke blitt gitt.

Herunder vises det til at selskapet Sports Advice AS (SUS) gjennom avtalen gis rett til andel av eventuell fremtidig overgangssum.

- Utvalget finner det videre bevist at klubben har gjort seg skyldig i brudd på reglement for spilleagenter ved at klubben har forhandlet med en person uten gyldig lisens. Utvalget finner det også bevist at avtale om sportslig utvikling og oppfølging er i strid med vilkår i samarbeidsavtalen klubben har inngått med LIV/Fossekallen AS, skriver NFF i en pressemelding.

Mandag fikk for øvrig Lillestrøm 40.000 kroner i bot på grunn av supporternes oppførsel etter cupfinalen mot Haugesund 11. november i fjor.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere