RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte mot klubbeieren etter rasistisk hets

STILLE PROTEST: Spillerne i Los Angeles Clippers vurderte å boikotte kampen, men endte opp med å stille uten klubblogoen under oppvarmingen.
STILLE PROTEST: Spillerne i Los Angeles Clippers vurderte å boikotte kampen, men endte opp med å stille uten klubblogoen under oppvarmingen. Foto: Marcio Jose Sanchez (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Los Angeles Clippers-spillerne viste sin avsky mot Donald Sterling.

Spillerne demonstrerte mot klubbeieren Donald Sterling ved å vrenge oppvarmingstøyet før de entret banen i søndagens sluttspillkamp.

Dermed skjulte de klubblogoen i en åpenbar protest mot 80-årige Sterling, som møtes med fordømmelse etter at et lydopptak med rasistiske uttalelser ble lekket til mediene.

Clippers spilte også kampen med svarte svettebånd og strømper.

I opptaket krangler en mann identifisert som Sterling med en kvinne i 20-årene som skal ha vært hans elskerinne.Han er sint fordi hun har offentliggjort et Instagram-bilde av seg selv sammen med NBA-legenden Magic Johnson og ber henne slutte å «publisere» at hun omgås svarte.

Her er lydfilen:

Donald Sterling -- NEW AUDIO RELEASED ... I Put Food on Black People's Tables - Watch More Celebrity Videos or Subscribe


Ikke til stede

Clippers-spillerne vurderte å boikotte søndagens kamp mot Golden State Warriors i protest mot Sterling, men valgte å signalisere sin mening før kampstart. Dermed hadde Clippers også levert sin sterkeste innsats for kvelden.

Warriors vant 118-97 og utlignet til 2-2 i best av sju kamper.

Stephen Curry var brennhet for hjemmelaget, senket sju trepoengere og scoret 33 poeng.

– Jeg skal ikke benekte at vi har hatt annet å tenke på, men jeg tror ikke det var i hodene våre da kampen startet. Fokus er viktig i slike kamper. Vi manglet det i kveld, og jeg gjorde ikke jobben min, sa Clippers-trener Doc Rivers.

Sterling var ikke til stede på kampen. Han har ikke kommentert lydopptaket.

Overtak

Portland Trail Blazers slo Houston Rockets 123-120 etter forlengning og leder 3-1 i best av sju kamper. LaMarcus Aldridge førte an med 29 poeng.

Washington Wizards leder også 3-1 i sin sluttspillduell. Trevor Ariza satte personlig sluttspillrekord med 30 poeng da Chicago Bulls ble slått 98-89 søndag. Hovedstadslaget vant selv om brasilianske Nene sonet en kamps karantene for å ha skallet til en motstander fredag.

Toronto Raptors slo Brooklyn Nets 87-79 på bortebane og utlignet til 2-2. DeMar DeRozan førte an med 24 poeng. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere