*Nettavisen* Sport.

Dempet formel 1-fest i Malaysia

KJØRES SOM PLANLAGT: Fernando Alonso og Formel 1-sirkuset skal i aksjon i Malaysia Grand Prix på Sepang-banen kommende helg. Foto: Roslan Rahman (Afp / NTB scanpix)

VM-runden kjøres et steinkast fra flyplassen som sist så de 239 forsvunnede passasjerene.

26.03.14 12:28

VM-runden på Sepang-banen i Malaysia er ofte preget av dramatikk. Årets formel 1-løp blir uvanlig nedtonet mens landet sørger over forsvinningen av flyrute MH370.

Banen ligger et drøyt steinkast fra flyplassen i Kuala Lumpur, der det malaysiske flyet med 239 passasjerer lettet med kurs for Beijing for 18 dager siden.

Styrtet i Indiahavet

Ifølge landets statsminister, Najib Razak, har flyet styrtet sør i Indiahavet. Søket etter vrakrester pågår rundt 2500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

Formel 1-sirkuset forbereder seg til et løp som skal gå som normalt, men rammen rundt VM-runden i Malaysia blir en annen en planlagt. Blant annet er to konserter med den amerikanske artisten Christina Aguilera avlyst.

Selskapet som står bak den årlige konserten uttalte at det vil vise respekt for familier og pårørende til personalet og passasjerene i det savnede flyet. Flere kinesiske slektninger av de savnede passasjerene har måttet bytte hotell for å gjøre plass til dem som er involvert i den glamorøse motorsporten.

Ber

Også formel 1-førerne har vært raske med å vise sin støtte til ofrene for flymysteriet. Lewis Hamilton skal kjøre med meldingen «#PrayForMH370» på sin Mercedes i helgen.

Han fikk bare med seg tre runder under VM-åpningen i Australia, men håper å kunne vise budskapet under samtlige 56 runder av søndagens løp.

Positivt for Mercedes var det at britens lagkamerat Nico Rosberg vant i Australia for to uker siden. Han overtok Hamiltons ledelse før den første svingen og fikk en behagelig reise til seieren.

Mercedes i front

Laget ser ut til å ha vært raskest med å tilpasse seg de nye hybridmotorene som har jevnet ut feltet etter flere års Red Bull-dominans. Men fortsatt er Mercedes skeptisk til å bli omtalt som VM-favoritt.

– Selv om vi var fornøyde med å dra fra Melbourne med en seier, hadde vi også mye å tenke på. Med ny teknologi kommer vi til å lære mer om bilen for hver runde. Dermed unngår du ikke å få nye problemer som alle må behandles med forsiktighet, sa direktør Paddy Lowe.

En sjåfør som søker revansj på Sepang-banen er verdensmester Sebastian Vettel. Han kunne tatt sin tiende strake seier i Melbourne, men var ute av kampen etter kun få runder.

Forrige sesong vant tyskeren 13 av 19 løp. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag