Gå til sidens hovedinnhold

Den amerikanske ambassaden advarer mot Manchester United-protest i Norge

Den amerikanske ambassaden har sendt ut advarsler til amerikanske statsborgere i Norge.

Det har kokt rundt Manchester United etter de massive protestene mot klubbens amerikanske eiere som fant sted i Manchester søndag. Supporternes vrede ble rettet på Glazer-familien som eier Premier League-giganten og sørget for at storkampen mot Liverpool ble avlyst.

Nå skal det også foreligge planer om demonstrasjoner blant norske Manchester United-supportere.

Torsdag er det ifølge den amerikanske ambassaden planlagt en demonstrasjon utenfor ambassaden i Oslo mellom klokken 19.00 og 19.30. Ambassaden har nå sendt ut en advarsel til alle amerikanske statsborgere i Norge, etter at politiet i Oslo har informert dem om den planlagte demonstrasjonen.

Les også: Avram Glazer ble stoppet på gata av TV-team. Nektet å svare United-fansen

Kommer med anbefaling til amerikanske borgere

Nettavisen har fått tilgang til e-posten som er sendt ut, hvor ambassaden informerer om Manchester United-supporternes planlagte arrangement torsdag kveld.

- Det eksakte antallet demonstranter er ukjent på det nåværende tidspunktet, men fremmøte er av Oslo-politiet forventet å bli lavt. Politiet vil henvise gruppen til et spesifikt område rundt 100 meter nordøst for ambassaden, skriver de i e-posten.

Den amerikanske ambassaden påpeker videre at de fleste demonstrasjoner i Oslo er koordinert med politiet og som regel foregår på en fredelig måte.

- Ambassaden gjør oppmerksom på at demonstrasjoner som forventes å være ikke-voldelige kan utvikle seg til å bli det. Derfor anbefaler ambassaden sine amerikanske borgere om å unngå demonstrantene, skriver de videre.

Les også

Solskjær bekrefter at han har mottatt unnskyldning fra Manchester United-eierne

- Har ingenting med dette å gjøre

Dag Langerød er sjefsredaktør i Manchester Uniteds offisielle supporterklubb i Skandinavia. Han er kjent med planene, men er tydelig på at dette kun er private initiativ.

- Jeg vil bare avklare at supporterklubben ikke har noe å gjøre med dette planlagte arrangementet. Dette er et privat initiativ og vi er ikke involvert på noen som helst måte. Fra mitt inntrykk i sosiale medier, er jeg usikker på hvor mange som møter opp, sier Langerød til Nettavisen.

Han forteller videre at supporterklubben i hovedsak jobber mot England og at det ikke er aktuelt med noen demonstrasjoner mot ambassader i Norge.

- Vi ønsker å få til endringer i eierskapet, men vi jobber mot England og grupperingene der for å få til det. Vi kunne vurdert noe ved ambassaden fra supporterklubben sitt ståsted hvis Avram og Joe Glazer hadde vært på den amerikanske ambassaden i Oslo.

Langerød påpeker at den offisielle supporterklubben har sendt en mail til ambassaden om at de ikke har noe som helst med det planlagte arrangementet å gjøre.

- Vi vet ikke om dette faktisk blir noe av, men det er sterke følelser i denne saken. For alt vi vet er det en del som møter opp, men det vet vi ikke noe om, avslutter Langerød.