- Den neste store innenfor australsk sykling, har Lance Armstrong uttalt om 21-åringen.

Det sier seg selv at sykkelkongen ikke uttaler slikt om noen og enhver, og med tanke på den fantastiske rekrutteringen i australsk sykkelsport, krever det noe helt spesielt for å gjøre seg fortjent til slike merkelapper.

I det lille, spesielle viste Bobridge fram under 4000-meteren i Sydneys Dunc Gray Velodrome, i natt.

Slo Boardman-rekorden
Garmin-Cervélo-rytteren klokket inn til 4 minutter og 10,534 sekunder. Dermed slo han Christopher Boardmans legendariske rekordtid fra 1996 med 0,58 sekunder.

Det var en småsjokkert 21-åringen som snakket med journalistene etter gulløpet:

- Jeg klarer ikke å sette ord på hvordan det føles for øyeblikket. For å være ærlig, er jeg helt satt ut, fortalte Bobridge nyhetsbyrået AAP ifølge Sydney Morning Herald.

Boardman ble et nasjonalt idrettsikon på de britiske øyer etter at han vant OL-gull i Barcelona i 1992. To år senere ble han både tempoverdensmester og vant VM-gull i forfølgelsesritt på bane.

Her finner du Facebook-siden vår!

Briten satte rekordtiden på velodromen i Manchester i 1996, men benyttet seg da av «supermannposisjonen» (med armene som en flygende supermann på spesialkonstruert styre) som ble forbudt av UCI i år 2000.

15 år på topp
Derfor var det ikke mange som forventet at 4000-rekorden skulle ryke allerede nå, selv om 15 år har passert.

- Jeg trodde ikke den skulle ryke på lange tider, innrømer Bobridge.

- Jeg snakket med kjæresten min, Jose (for ordens skyld: den kvinnelige syklisten Josephine Tomic), her om dagen, og vi kom inn på verdensrekorden. Jeg sa: Det er ingen sjanse for at den ryker nå. Så kom jeg hit i dag, og syklet på 4 minutter og 10 sekunder. Jeg kan fortsatt ikke fatte det, forteller verdensrekordholderen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reaksjonene lot selvsagt ikke vente på seg.

- Jack Bobridge – du er sjefen! Herregud, 4.10 er raskt. Få tilbake individuelt forfølgelsesritt i OL, skriver landsmann Brett Lancaster på Twitter.

- 4:10,534 for Jacky Booby. Foof! Dersom du tar bort åpningsrunden, er det over 60 kilometer i timen i snitt. Fy søren, skriver Garmin-manager Jonathan Vaughters.

Det hører med til historien at Bobridge satset tungt på landeveien og det australske mesterskapet i begynnelsen av januar.

Der sikret han seg gullet med et vågalt solobrudd, og trodde derfor ikke at formen ville være på topp til banemesterskapet.

Men det var den, altså. Og mer til. Skulle det vise seg.

Diskuter banesykling, terrengsykling, landeveissykling og ellers alt som har med sykling å gjøre i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED