Det begynner å danne seg en fin gruppe belgiere i storlaget BMC. Det merkes.

For ifølge det danske nettstedet feltet.dk går nå lagets fire belgiske ryttere kun under kallenavnet «den belgiske mafiaen».

Philippe Gilbert er en av lagets store stjerner og den soleklare «mafiabossen», mens Paris-Tour-vinner Greg Van Avermaet er neste mann på ranglisten.

Mafiaiens siste to medlemmer er klatretalentet Yannick Eijssen og spurttalentet Klaas Lodewyck. Spesielt sistnevnte kan få en viktig rolle for Gilbert.

En del av flyttelasset
De to er gode venner og sammen med britiske Adam Blythe ble Lodewyck med på Gilberts flyttelass til BMC.

Lodewyck har riktignok kun vært på lag med Gilbert i en sesong, men samarbeidet fungerte så godt at den rimelig umeritterte Lodewyck fikk tillitt i omtrent alle klassikerne forrige sesong.

Der fungerte han som en viktig hjelperytter for Gilbert i starten av rittene, når det gjelder for favorittene å spare så mye krefter som overhode mulig.

Blir bedre av høyt treningsnivå
- I fjor var det kun tre store ryttere på laget mitt. I år er det noe helt annet, da nesten alle rytterne på laget er stjerner.

- Det betyr at nivået på treningene er mye høyere enn det var hos Omega Pharma-Lotto i fjor. Det er bra for mitt nivå også, sier Lodewyck til det danske nettstedet.

Tidligere denne uken ble det også kjent at de to belgiske stjernene på laget, Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet, har sluttet fred, etter at det tidvis var tendenser til ordkrig mellom lagkameratene.

Derfor er det all mulig grunn til å frykte BMCs belgiske «mafia» denne sesong. Kanskje kan de til og med hjelpe en nordmann frem til en etterlengtet klassikertriumf.

PS: Både Gilbert og Lodewyck sesongdebuterer søndag i Tour of Qatar. Der kjører de sammen med Thor Hushovd for første gang.