Gå til sidens hovedinnhold

- Den deiligste seieren til nå

Årets store overraskelseslag i Tippeligaen innfridde igjen. Søndagens 3-1 seier over Stabæk sendte Sandefjord opp i medaljekampen i Tippeligaen.

SANDEFJORD (TV 2 Nettavisen): SANDEFJORD - STABÆK 3-1 (Trykk play i videovinduet over for å se et sammendrag av Sandefjord-Stabæk)

En skade i foten gjorde at Sandefjords Tommy Knarvik var usikker på om han kom til å spille sin 100. eliteseriekamp søndag. Den lille midtbaneterrieren bestemte seg likevel for å prøve, og angret ikke et sekund på det valget. Da stadionuret viste 36 minutter, klinket han til med et lykketreff fra 20 meter.

- Ballen lå fint på venstrefoten, for å si det sånn, sa eksilbergenseren fornøyd etter kampen.

Se nederst for komplett kampfakta og spillerbørs.

Magisk grense
Selv om scoringen var en perle av de sjeldne, var det noe helt annet Knarvik gledet seg over etter kampen.

- Dette er den deiligste seieren så langt i år. Vi har endelig kommet oss over 20-poengsgrensa. Vi er fremdeles 12-13 poeng fra sikker plass, men dette var et stort skritt i riktig retning. Fokus nå blir å jobbe mot 30 poeng.

Sandefjord har en av Tippeligaens beste hjemmestatistikker så langt i år. Knarvik legger ikke skjul på at enkelte lag kan ha tatt for lett på møtet med hvalfangerne på Storstadion.

- Vi er dømt nord og ned så mange ganger at motstanderne kanskje ubevisst undervurderer oss. Det kan vel hende de slutter med det nå. Alt i alt synes jeg vi vant kampen fullt fortjent.

Anonyme profiler
En som ikke hadde fullt så mye å glede seg over, var Stabæks trener Jan Jänsson. Fra sidelinjen måtte han se sitt mannskap slite i begge ender mot et heltent Sandefjord-lag.

Defensivt var fraværet av Inge Andre Olsen svært merkbart. En passiv backrekke lot Sandefjords giftige angripere slippe til gang på gang.

- Vi mangler kontinuitet. Det er ingen som går frem og støter, og vi blir stående for mye og se på, sa en skuffet Jänsson.

Om den bakre fireren presterte under pari, var det to spillere helt øverst på banen som kanskje skuffet enda mer. Toppscorerduoen Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson hadde en heller helsvart dag på jobb, og greide ikke utnytte de mulighetene som kom.

- Vi sliter med å skape sjanser fremover. Vi mangler effektivitet og kreativitet på topp. Selv om de to spissene våre kanskje ikke presterte optimalt i dag, burde noen andre tatt ansvar fremover. Selv om Nannskog og Gunnarsson er svært effektive, er det viktig å få frem andre målscorere også, kommenterte treneren.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken