Gå til sidens hovedinnhold

- Den drøyeste finalen noen gang

Torstein Horgmo (25) vant en nervepirrende big air-finale under X Games.

Horgmo tok hjem seieren i Aspen med et prikkfritt sistehopp.

Trønderen landet en switch backside triple cork og mottok full poengpott (50 poeng) for bragden.

- Det her er den drøyeste big air-finalen som har vært noen gang. Det var utrolig gøy å kjøre og vinne i en finale med så høyt nivå, perfekt hopp, og en ekstremt spennende battle, sa Horgmo etter konkurransen.

- Alt var perfekt for å vise snowboarding fra den aller beste side, tilføyde 25-åringen.

Tredje triumf
Horgmo har nå triumfert i big air-konkurransen i X Games hele tre ganger. X Games regnes for å være det aller gjeveste en kan vinne som snowboarder.

Ståle Sandbech (19) lå lenge an til å vinne hele konkurransen, men ble til slutt henvist til tredjeplass. Sistnevnte vant verdenscupen i fjor. Likevel synes han lørdagens bronseplass er det største så langt i karrieren.

- Det var en ufattelig deilig følelse å gå opp på pallen i dag. For meg er dette det største som har skjedd hittil. Jeg har alltid hatt en drøm om å være en del av X Games, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse, sa Sandbech.

Canadieren Mark McMorris landet et hopp som fikk 48 poeng i sitt siste forsøk og knep andreplassen. Både Horgmo og McMorris endte på sterke 94 poeng, men nordmannen gikk foran på høyeste toppscore.

Tre i finalen
Sandbech fikk totalt 91 poeng. Den tredje nordmannen i finalen, Ulrik Badertscher, ble nummer fem.

Horgmo hadde vanskelig for å tro at han landet sitt siste triks da det gjaldt som mest. I 2010 ble han den første som landet en triple cork, som er en trippel salto med skru.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg kan ikke tro det, sa Horgmo i seiersintervjuet, og påpekte at han har prøvd trikset den siste uken uten å få det til.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken