Gå til sidens hovedinnhold

«Den eneste som kan slå meg»

Møt den eneste rytteren Mark Cavendish frykter i en massespurt.

- Matt Goss er den eneste rytteren i feltet jeg frykter kan slå meg i en massespurt, uttalte verdensmester Mark Cavendish til cyclingnews i februar.

Det er tydelig at briten respekterer sin tidligere lagkamerat.

Australieren imponerte alle da han vant Milano-San Remo i fjor.

Goss var den gang lagkamerat med Mark Cavendish, og var nok tiltenkt en hjelperytterrolle om briten skulle vise seg å sitte med i finalen.

For Cavendish var rittet slutt lenge før rytterne inntok San Remo. En velt hindret blant andre Cavendish, Thor Hushovd og Tyler Farrar i å kjempe om seieren i det første sykkelmonumentet på kalenderen. Dermed fikk Goss kjøre egne sjanser, noe han gjorde med suksess.

I år er han GreenEdges enerådende kaptein i «La classica di Primavera».

- Hvis jeg kommer meg til målstreken i den fremste gruppen har jeg en god mulighet, uttaler Goss til cyclingnews foran årets utgave av rittet.

- Det var en dum feil
Det beste Goss har levert på egenhånd denne sesongen er sjetteplassen fra etappen Edvald Boasson Hagen vant i Tirreno-Adriatico. Men australieren mener han kunne hevdet seg bedre om han hadde visst hva de skulle gjennom på oppløpet i Terni.

- Jeg trodde mål var litt lengre etter svingen, og en dum feil, jeg visste faktisk ikke at spurten gikk på brostein og trodde jeg kunne avansere til en bedre posisjon, forteller Goss.

- Jeg var i femteposisjon gjennom svingen, men på brostein er det virkelig vanskelig å skaffe seg en bedre posisjon og vi klarte ikke avansere, fortsetter mannen som ble nummer seks på etappen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Utenom etappen i Italia har ikke Goss klart å hevde seg i noe som helst på forsesongen. En tiendeplass fra den første etappen i Tour of Oman er det beste han har å vise til. Allikevel har han store forhåpninger foran Milan-San Remo.

- Så lenge jeg er frisk er det ingen grunn til at jeg ikke skal sitte i front, og gjør jeg det har jeg gode vinnermuligheter, mener Goss.

Klarer Cavendish Poggio?
Goss viste i fjor at han takler den lange distansen. Spørsmålet er om vi får en duell mellom han og Mark Cavendish.

Mye er skrevet og sagt om Mark Cavendishs evne til å takle den mye omtalte Poggio di San Remo. Den siste bakken i Milan-San Remo er 3,7 kilometer lang og forseres seks kilometer før målgang.

Thor Hushovd var tidlig ute å sa at briten ikke taklet bakken.

En annen rutinert herre, nemlig Tom Boonen, går langt i å si at rittet kan bli for hardt for Isle of Man-karen, selv om det ender i en massespurt.

- Man vet allikevel ikke om Cavendish vinner. Han er den raskeste, men etter tre hundre kilometer er det en annerledes spirt. Jeg er ikke redd for å måle meg mot han, sier Boonen til cyclingnews, og utpeker Oscar Freire og Peter Sagan som de største favorittene.

Kommentarer til denne saken