RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Den flyvende rørlegger»

Sist oppdatert:
Utenlandsk presse gjør et stort poeng ut av Anders Jacobsens bakgrunn som rørlegger. Les reaksjonene.

VIDEO:- Mamma får premiebilen

En gjennomgang av utenlandske nettavisers omtale av Anders Jacobsens hoppuketriumf viser at tyskspråklig presse er svært interessert i den norske hoppkometen.

«Jacobsens sensasjonshopp» er overskriften i spiegel.de. Den tyske storavisen bygger artikkelen sin på stoff fra nyhetsbyrået DPA og bruker mye plass til å omtale 21-åringens bakgrunn som rørlegger og at han har bildilla.

«I en dramatisk finale foran 22.000 tilskuere holdt Jacobsen, som jobbet som rørlegger frem til i sommer, nervene i sjakk og holdt konkurrentene unna med hopp på 137,5 og 142 meter. I belønning fikk elskeren av gamle biler en ny jeep til en verdi av nesten 30.000 euro,» skriver spiegel.de, som også er opptatt av tyskernes slette innsats i hoppuka. DPA/Spiegel hevder at det er krise i tysk hoppsport sju uker før VM.

«Kanonkula fra Hønefoss»
Br-online.de beskriver Jacobsen som en stille og beskjeden gutt. Ifølge avisen blir han kalt «Kanonkula fra Hønefoss» av lagkamerat Sigurd Pettersen.

Mange tyske aviser, deriblant Abendblatt.de, bruker uttrykket «Der fliegende Klempner» - «Den flygende rørlegger» i sine overskrifter.

I Norden vier finske aviser mye plass til hoppuka, men svenske aviser er lite opptatt av hoppsport om dagen. De fleste svenske avisene har derfor nøyd seg med en liten notis fra nyhetsbyrået TT , der det blir slått fast at «Jacobsen er den tredje hopperen - etter finnene Risto Laakonen og Toni Nieminen – som vinner hoppuka i sitt første forsøk.»

Los Cuatro Trampolines
Noe overraskende har de spanske sportsavisene bred omtale av hoppuka. Elmundo.es har publisert en lang artikkel med overskriften «Anders Jacobsen, nuevo rey de los Cuatro Trampolines» - «Anders Jacobsen, den nye kongen av hoppuka».

El Mundo har heller ikke unngått å få med seg Jacobsens yrkesbakgrunn. Avisen trekker også frem Mika Kojonkoski som en av verdens beste trenere.

Australske foxsports.com.au har også fått med seg Jacobsens fortid som rørlegger:

«Jacobsen livnærte seg som rørlegger inntil forrige sommer. Lenge var hoppingen bare en hobby,» skriver avisen.

Les flere omtaler i utenlandske aviser her:
CNN (internasjonal utgave)
Tagblatt (Sveits)
AS (Spania)
Financial Times (Tyskland)
Europsport/MSN (Frankrike)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere