STJERNEN - STAVANGER 2-1:

- Tøft. Hardt. Taktisk.

Slik beskriver Stjernen-trener Morgan Andersen kampen mellom østfoldingene og gjestene fra Stavanger Oilers lørdag, som til slutt endte med tre poeng for hjemmelaget.

Og Fredrikstad-lagets store helt ble igjen Henric Höglund.

For med bare halvannet minutt igjen av tredje periode, viste svensken hvorfor han er Stjernens aller viktigste spiller.

I form
Rett fra dropp hamret Höglund pucken rett inn i Stavanger-keeper Antti Ores mål, og de 1143 tilskuerne i Stjernehallen kunne slippe jubelen løs.

Tidligere i kampen hadde Höglund - som ble poengkonge i Get-ligaen i fjorårssesongen, men som vendte tilbake til Stjernen først tidligere i november etter et opphold i slovakiske Kosice - sendt hjemmelaget i føringen, før Snorre Hallem utlignet for Stavanger.

Med seiersmålet sikret svensken sin tredje scoring på sine to siste kamper, og er i ferd med å nå fjorårsformen - da han stoppet på 36 mål og 33 assists.

- Gutta stoler på ham
Måten den avgjørende scoringen kom på, mener trener Morgan Andersen er typisk for den 31 år gamle svensken.

- Han trenger ikke mange sjanser. Han er den fødte målscorer, mener Andersen.

- Han er viktig for oss fordi de andre gutta på laget stoler på ham. De vet at når han får pucken, blir det ofte mål, fortsetter treneren.

Han satte stor pris på hvordan Höglund avgjorde kampen.

- Det var en seniorkamp, det var to voksne lag som møtte hverandre. Vi jobbet hardt og var tålmodige så lenge, da er det klart at det er en herlig følelse når vi vinner.

- Spiller fin hockey
Andersen er imidlertid full av lovord om lørdagens motstandere.

- Kampen i dag var veldig moro, fordi Stavanger spiller en fin hockey. De er med på å utvikle norsk ishockey positivt, fordi de spiller offensivt og slipper utpå unge spillere - akkurat som oss. Det er alltid moro å møte Stavanger, mener han.

På tross av 2-1-seieren befinner Stjernen seg fortsatt på sjetteplass på tabellen. Med 32 poeng skiller det likevel bare tre poeng opp til Stavanger på tredjeplass.

Sjekk tabellen her(ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!