Gå til sidens hovedinnhold

- Den første kan komme i Holmenkollen

Øystein Pettersen (27) lar seg ikke stresse av at seieren lar vente på seg.

Øystein Pettersen er olympisk mester i lagsprint. Men individuelt har 27-åringen fra Linderud i Oslo aldri stått øverst på seierspallen i et internasjonalt renn.

Lørdag kunne det ha skjedd i Düsseldorf. Pettersen var sterk nok, men ikke kjapp nok i starten i finalen. Han kom sist ut – men avanserte til en tredjeplass og karrierens femte pallplassering i verdenscupen.

- Det var dritmoro. Jeg er i form og gikk veldig bra på ski. Dessverre fikk jeg en dårlig start i finalen, og det er vanskelig å gå forbi fem andre når alle sperrer alle, sier Pettersen til Nettavisen.

- Hadde sjansen
Til tross for at det ikke ble seier, har han ingen problemer over å glede seg over den første pallplasseringen i fristil siden desember 2007.

- Den dagen jeg ikke klarer å glede meg over en pallplassering, må jeg heller finne på noe annet å gjøre, fastslår han.

- Føler du at den første seieren er rett rundt hjørnet nå?

- Jeg hadde muligheten i dag, men tok den ikke. For min del kan den første godt komme under VM i Holmenkollen, sier Pettersen.

- Ikke kvalifisert ennå
Ennå føler han seg ikke engang sikker på at han får delta i VM på hjemmebane

- Jeg er ikke kvalifisert ennå. Dette var det første kvalifiseringsrennet, og det er klart det hjelper med et godt resultat her. Men når troppen skal tas ut, er det nok det første kvalifiseringsrennet som teller minst, understreker 27-åringen.

Norge kan altså stille med fem løpere i VM-sprinten i Oslo. Ola Vigen Hattestad har friplass som tittelforsvarer, mens det er en åpen konkurranse om de fire andre plassene.

John Kristian Dahl ble nest beste nordmann på sjuendeplass lørdag. Pål Golberg ble nummer 12, Anders Gløersen 18, Ola Vigen Hattestad 19, Kent Ove Clausen 25 og Eirik Brandsdal 29.

Golbergs første poeng
Det mest gledelige var kanskje Pål Golbergs 12.-plass. Kongen fra fjorårets junior-VM (to gull, ett sølv) tok sine aller første verdenscuppoeng og viste at han er i ferd med å ta steget opp på topp internasjonalt seniornivå.

Med plasseringen sikret han seg også etter alt å dømme en plass på laget til verdenscupen i Davos neste helg.

Søndag er det lagsprint i Düsseldorf. Øystein Pettersen og John Kristian Dahl utgjør Norges førstelag, mens andrelaget består av Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen.

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken