RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den gamle er fortsatt eldst

Biri 15.8.08
Biri 15.8.08 Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Selv om ungdommen utfordrer på Jarlsberg fredag, så garderer vi ikke Mørtvedt Jerkeld. Sjekk fredagens Jarlsberg-tips.

Fireårige Horgen Tore og femårige Vesle Sjur har tilsammen tjent 1,7 millioner kroner i 2010 og vunnet tretten løp. I kveld utfordrer begge den etablerte kaldblodseliten på Jarlsberg og da først og fremst Mørtvedt Jerkeld. Men vi tror ikke noen av dem kan utfordre den fantastisk flotte Lome Elden-sønnen til Jarle og Marianne Wik. Kun ni starter har Mørtvedt Jerkeld gått i 2010 og både tredje sist og sist levert kåringshingsten strålende prestasjoner. Skulle startet i et eliteløp for Østersund for et par uker siden, men det løpet ble avlys på grunn av tett tåke. I kveld er det en laddet Mørtvedt Jerkeld som kommer til start med Asbjørn Mehla som en sjelden makker. Fra et perfekt andrespor bak bilen, styrer nok Asbjørn Mehla til tet på et tidlig tidspunkt, og da kan vi ikke se at Mørtvedt Jerkeld taper dette løpet. Banker i V5-3.
Rangering V5-3: 2-7-4-5-6-3-1

Les også:
Oddstips: Bayern München sliter

Galopptips: To klare bankerkandidater på Øvrevoll
Travtips Biri: Seiersmaskin vinner igjen

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Varmblodshopper med svært variabel form møtes i V5-1 over en rask sprint. Og som alltid i slike løp vil posisjoner avgjøre mye, da det er vanskelig å skille hestene. Vi setter spesialsprinteren 2 Nangilima først. Hoppa har vunnet to sprintløp i år, fra henholdvis spor fem (Drammen 2. mai) og spor tre (Jarlsberg 26.mars) og kveldens oppgave har mye de samme forutsetningene. Og selv med uviss form, kan det være ledelse fra start til mål i kveld for hoppa som trives utmerket i front på sprint. 1 Deliberate Vision kan kanskje utfordre fra start, i det minste blir det trolig lederrygg. Hoppa har hatt en fin sesong, og selv om vinnerstinget er litt tvilsomt, kan det bli helt perfekt i kveld. 9 Velviano K. har ikke vist allverden i regi Lars Magne Søvik, men fra et nydelig smygspor er hoppa seiersaktuell. 8 Dragostea Din Tei er en startkatapult, men kan havne på slengen fra dette sporet. Dog gir vi hoppa en ørliten sjanse for tet, og da dama seiersaktuell. 7 De Nofretete er av de bedre kapasitetsmessig, men uggent spor og middels kusk trekker ned. 4 Surgy's Copine var ned på 14-tallet tredje sist, og går et og annet pangløp fra tid til annen. 3 Cobra Bac var helt grei første gang ut etter pause sist og 12 Tamina Rascal holder hysterisk form.
Rangering V5-1: 2-1-9-8-7-4-3-12-5-10-11-6

Vinner igjen?
Mulig bankerkandidat er det også i V5-2. 6 C.C. Athene har gjort to løp i regi trollmannen Lars O. Romtveit. Ble sterk toer første gang ut, mens dødensposisjonen ikke hindret hoppa å ta en råsterk seier sist. Det kan bli dødens igjen, men hoppa er i rivende utvikling. 2 Monic Forte var tung favoritt i det samme løpet som C.C. Athene vant sist. Da galopperte Monic Forte fra start, og i dag har spillerne klart mest tro på C.C. Athene. Men Monic Forte er neppe blitt dårligere i kveld. 4 Glady L. ble strøket i V75 på Leangen fof fjorten dager siden. Kan flytte beina på en sprint, men holder altså litt usikker form. Vi nevner også at 12 Non Stop M. er i knallform (men må ha tempo fra spor tolv), at 9 Victorias Queen kan smyge med fra spor ni og at Kai Johansen fortsatt er svært fornøyd med 8 Noor Brodda i trening, men hoppa viser foreløpig lite i løp.
Rangering V5-2: 6-2-4-12-9-8-3-11-1-3-5-10

Annonse: Øivind Grøstad byr på en deilig karamell i V5-2 på Jarlsberg

Et svært interessant spilleløp venter i V5-4. 7 Storm Eld blir spillernes favoritt, men fra et dårlig startspor over en rask sprint, blir Storm Eld kun en gardering for oss. Vi setter 6 Ildfaksen først. Har kanskje ikke vært som best i sine to løp etter pause, og var et godt stykke bak formhoppa 9 Gilmas Hansine på Sørlandet sist. Men i kveld varsler kusk Truls Glittum et ryggløp med Ildfaksen og det kan være dags i kveld. 5 Sarpsfoss har vunnet et løp i år (Bjerke 10.juni på sprint) og står fint til i kveld. 9 Gilmas Hansine er i hysterisk form og må regnes igjen, det samme må selvsagt Storm Eld selv om vi er skeptiske i kveld. 10 Nøstemai gjorde et pangløp sist og er i toppform, likeså gjelder dette 12 Brødsjø Stina som selv fra spor tolv er en seierskandidat. 2 Hornnes Thea og 4 Klonk vil ikke gjøre mye selv, men fra fine spor kan de være farlig å utelate fra kupongen.
Rangering V5-4: 6-9-5-7-10-12-4-2-3-8-11-1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

Ingen tvil om at 8 Super Challenge er beste hesten i V5-finalen og feilfritt er det en vinner. Men vallaken er en banditt og selv om prestasjonen sist var femstjerners, må det garderinger til. 3 Superyankee Pedro utstyres med Eirik Høitomt og er det klart nærmeste motbudet. Galopperte ut av siste sving som mulig vinner i V75 på Leangen sist (Over Night La Marc vant det løpet) og holder vesentlig bedre form enn raden indikerer. 2 Figo T. Dream liker også 2600 meter, galoppterte i et forsøk på svare teten sist på Biri, var mektig vinner nest sist. 5 Ill Sentry holdt koken flott sist, 11 Dynamic Prospect rotet seg bort fra start sist og 10 Pols Plåster er på vei opp i form igjen og alle disse tre kan vurderes dersom da ikke våre tre forhåndsfavoritter gjør opp.
Rangering V5-5: 8-3-2-5-11-10-7-6-4-1-9-12

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere