RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den jevne Toppserien

Sist oppdatert:
I årets rekordjevne Toppserie spiller alle lagene fortsatt for å unngå noe eller oppnå noe.

Det har blitt et markant skille i kvinnenes Toppserie. Fem lag kjemper om medaljene, og fem lag kjemper innbitt for å unngå nedrykk. I årets rekordjevne serie leder Trondheims-Ørn med to poeng på Kolbotn og Røa, mens Arna-Bjørnar og Team Strømmen følger ytterlige ett poeng bak. På tabellens nedre del finner vi Amazon Grimstad med 13 poeng, fulgt av Fløya med 9, Klepp med 7, Sandviken med 6 og Liungen med 3 poeng. Det ligger an til en spennende runde med alt å spille for når jentene tar avspark klokken 16.

TV-sendt toppoppgjør

Den store toppkampen denne runden er Kolbotn hjemme mot Røa. Røas Dynamite Girls satt Kolbotn ettertrykkelig på plass i cupens kvartfinale med hele 7-2 onsdag. I serien ligger de derimot likt, og Kolbotn er nok ute etter å revansjere det forsmedelige nederlaget. Kampen sendes direkte på TV 2 kl. 16.

Byrivalene møtes

I Bergen er det lokaloppgjør mellom Arna-Bjørnar og Sandviken. Hjemmelagets trener Morten Kalvenes skriver om følelsen innad i klubben og forberedelsene til dagens oppgjør på Arna-Bjørnars hjemmeside.

- Fem lag kjemper om medaljene og vi er stolt av å tilhøre denne tetgruppen. Lite tilfeldigheter, men mye godt arbeid, begeistring, samhold, vinnervilje, spilleglede og respekt for alle våre Toppserierivaler er viktige ingredienser som har ført oss hit. Dette må vi ta med oss videre og minne hverandre på foran hver eneste oppgave som venter oss utover høsten. I dag er det Sandviken. Vi håper at vi får en minst like god publikumsoppslutning på Arna stadion i dag, som tilfellet var i forbindelse med tilsvarende oppgjør på Stemmemyren i vår. Rammen rundt kampen skulle legge til rette for at nettopp det er godt innfor rekkevidde.

Alt å spille for

De øvrige oppgjørene i den 12. runden av Toppserien er Fløya – Klepp, Liungen – Amazon Grimstad og Team Strømmen – Trondheims-Ørn. Sistnevnte er serieledere, men Strømmen er så absolutt oppe og kjemper, og med tre poeng i dag vil de gå opp på samme poengsum som trønderne. Liungen bør ha tre poeng for å ikke falle for langt bak i nedrykksstriden, mens Amazon Grimstad med seier i dag vil ha bena godt plantet også i neste års Toppserie. Fløya og Klepp kjemper begge for å unngå nedrykk, og dagens kamp er således ekstremt viktig for begge lagene. Tre poeng kan fort vise seg utslagsgivende med tanke på spill i kvinnenes øverste divisjon neste år også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere