«Den lille dritten» ble matchvinner

Foto: David Goldman / AP

- Dette går over all forventning, sier Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen.

23.01.11 12:44

ATLANTA - NY RANGERS 2-3: Det er mange som frykter at Mats Zuccarello Aasen skal bli sendt ned til farmerligaen igjen, til tross for at han for lengst har vist at han hører hjemme i NHL.

«Når de skadde spillerne er tilbake i Rangers», tenker noen.

«Når han nærmer seg bonusene i kontrakten», tenker andre.

Glem det.

Stramt under lønnstaket
Mats Zuccarello Aasen er i NHL for å bli. Det er ingen tvil om at det passer New York Rangers dårlig å punge ut bonusene som Zuccarello Aasen etter hvert vil ha krav på, spesielt med tanke på at klubben ønsker en soleklar førstesenter og forsøker å finne nok rom under lønnstaket til å hente inn en slik spiller rett før overgangsfristen går ut. Men det passer New York Rangers enda dårligere å tape poeng i den jevne og tette østre avdelingen.

Og nordmannen kan gjøre noe med det.

Nordmannen gjør faktisk noe med det.

Tre ganger har trener John Tortorella bedt oslogutten om å ta ansvar som en av tre mann i straffekonker. Tre ganger har Mats Zuccarello Aasen akseptert ansvaret, gått utpå isen, tatt med seg pucken i et tempo som selv skilpadder ville skammet seg over, fintet ut motstandernes keeper og sendt pucken som ekspresspost til nettmaskene.

Slikt blir lagt merke til.

Tortorella er blitt så begeistret for nordmannen at han uten å blunke kaller ham «den lille dritten» i møtet med pressen etter seieren mot Atlanta Thrashers.

- Jeg har i hele år sagt at dette er et enkelt lag å like. Den lille dritten Zuke scorer og Henrik redder. Når vi kommer til straffeslag, liker vi sjansene våre, smiler Tortorella.

STOR GUIDE: NHL for «dummies»

Glemmer ikke forrige sesong
Forrige sesong kjempet New York Rangers en hard kamp om å komme til sluttspillet som ett av de åtte lagene som går videre i øst. I den 82. og siste kampen i grunnserien spilte Rangers mot Philadelphia Flyers. Vinneren av akkurat den kampen ville få den siste sluttspillplassen i øst. Ingen av dem klarte å avgjøre kampen i ordinær tid. Heller ikke i forlengningen. I straffekonken trakk Flyers det lengste strået.

Tror du det gjorde vondt?

Philadelphia gikk til sluttspillet, Rangers til sommerferien. Philadelphia gikk hele veien til finalen i Stanley Cup, Rangers gikk til sengs og lurte på hva som hadde skjedd om de hadde fått den siste sluttspillplassen i stedet for Flyers.

Ingen i New York Rangers har glemt dette. Ingen i New York Rangers har lyst til å opplevde dette igjen. Ingen i New York Rangers har lyst til å sende Mats Zuccarello Aasen til farmerligaen.

Det kan koste laget en sluttspillplass. Det viste 23-åringen med nummer 36 på ryggen da han ble matchvinner natt til søndag. Henrik Lundqvist reddet straffene til Bryan Little og Nik Antropov, mens Wojtek Wolski hadde bommet for Rangers før Zuccarello Aasen scoret. Da Lundqvist reddet forsøket til Niclas Bergfors, var topoengeren i boks.

- Jeg får bare fortsette med den finta til jeg bommer, sier Zuccarello Aasen til Nettavisen via telefon fra Atlanta i Georgia. Gliset er så stort at det høres over Atlanterhavet.

- Men det er Henrik Lundqvist, kongen av New York, som redder oss i dag, legger han beskjedent til.

Sen utligning
New York Rangers kan for øvrig også takke Brian Boyle for at det ble to poeng. Atlanta ledet 2-1 etter scoringer av Nik Antropov og Anthony Stewart før Boyle utlignet drøyt fem minutter før slutt og tvang fram ekstra spilletid.

- Da vi fikk det målet, var det bare å forsøke å «safe» ut perioden for å sikre minst ett poeng. Vi mistet et par karer underveis og tredje periode ble slitsom, forklarer den tidligere Frisk-spilleren.

Mats Zuccarello Aasen var på isen da Rangers utlignet til 1-1 i andre periode, gjennom polakken Wojtek Wolski. Nordmannen var ikke på isen ved noen av baklengsmålene, og endte dermed med +1 i pluss/minus-statistikken. Den tidligere Modo-stjernen spilte 18 minutter og løsnet ti skudd - fem av dem på mål og fem av dem utenfor.

New York Daily News mener at nordmannen var kampens beste spiller i de to første periodene. Og etterpå ble han altså matchvinner. Selv ikke Glen Sather vil finne på å sende en slik spiller til farmerligaen.

- Jeg håper jo at jeg ikke blir sendt ned. Men blir jeg det, er ikke det så farlig. Jeg er ikke her på grunn av pengene, fastslår Zuccarello Aasen.

Etter 50 av 82 grunnseriekamper har New York Rangers 59 poeng. Det er sju poeng ned til Carolina Hurricanes, som ligger på niendeplass og er den tøffeste utfordreren til de åtte lagene som i øyeblikket befinner seg på sluttspillplass. Carolina har bare spilt 48 kamper.

PS! Skadeforfulgte Rangers fikk to nye spillere på behandlingslisten: Dan Girardi og Brandon Prust. Klubben mangler allerede spillere som Brandon Dubinsky, Ruslan Fedotenko, Ryan Callahan, Vaclav Prospal og Alexander Frolov.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: NHL

Mest lest på Sport

Annonsebilag