På søndag starter det åtte dager lange etapperittet Criterium du Dauphiné.

Sammen med Sveits rundt er rittet det desidert viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France.

Thor Hushovd, Vegard Stake Laengen og Edvald Boasson Hagen skal alle kjøre rittet

Cunego jakter etappeseier
Én av rytterne som kommer til rittet med ambisjoner om å levere litt resultater er italienske Damiano Cunego.

«Den lille prinsen» har gjort lite ut av seg hittil i sesongen og har valgt å satse på Tour de France.

- De siste ukene har jeg trent hardt uten å konkurrere. Jobben jeg gjorde for Adriano Malori i Bayern Rundfahrt har hjulpet meg med å bli skarpere, sier han ifølge Cyclingnews.

- Jeg kommer til Dauphiné med to mål. Jeg vil holde et øye med sammendraget og vinne en etappe, så jeg kan få noen verdenstourpoeng. Samtidig vil jeg jobbe for å forbedre formen så mye som mulig.

Denne sesongen har Cunego vunnet klatretrøya i Tirreno-Adriatico og den tredje etappen av Settimana Coppi e Bartali.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Feilet for første gang på seks år
Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) kom til Giro d'Italia for å kjempe i toppen. Slik gikk det ikke. Han ble nummer tolv sammenlagt og klarte ikke å vinne en etappe.

Hans beste resultat ble andreplass på bakketempoen, bak suverene Vicenzo Nibali.

- Jeg tror det er første gang på seks år at jeg har feilet i en Grand Tour eller havnet utenfor topp ti, sier Sanchez til AS.

Det har han også rett i. Vi må tilbake til 2005 for å vinne sist gang Sanchez havnet utenfor topp ti i et treukersritt. Også den gangen var det i giroen.

- Men alle de store mesterne i sykkelhistorien har feilet på noen av sine mål, forklarer han.

Sanchez' første mulighet for revansje blir Criterium du Dauphiné. Resten av sesongplanen er ikke kjent, men det er ventet at han kjører Spania rundt før VM i Firenze.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Svenske får sin debut
Den temposterke svensken Alexander Wetterhall har hatt en lang vei til en skikkelig proffkontrakt. Etter å ha vært på vei inn i Cervelo-systemet, sto han uten kontrakt da laget ble lagt ned før 2011-sesongen.

Dermed syklet han for kontinentallaget Endura Racing i 2011 og 2012, før det laget slo seg sammen med NetApp-laget denne sesongen. Da var proffdrømmen en realitet.

Denne gangen fikk svensken være med videre og nå skal Wetterhall og resten av laget få bryne seg mot verdens beste ryttere i Criterium du Dauphiné.

- Det såkalte «mini-Tour de France» er et høydepunkt for laget vårt, sammen med Tour of California og Spania rundt, sier sportssjef Ralph Denk.

- Vi skal kjøre offensivt og vise hva vi er i stand til. Kanskje kan vi komme opp med en overraskelse, akkurat sånn som organisatoren vet vi kan, forklarer han.