Gå til sidens hovedinnhold

«Den lille prinsen» med katastrofesesong

- Min tid er ikke over, bedyrer Damiano Cunego.

«Den lille prinsen». Det er klengenavnet Damiano Cunego fikk i 2004.

Da lekte han seg med lagkamerat Gilberto Simoni, sjokkerte en hel sykkelverden og vant fire etapper og sammenlagt i Giro d'Italia som 22-åring.

Men de siste årene har Cunego gjort lite for å leve opp til kallenavnet.

Dårlig vinter
Han har verken klart å kjempe i etapperitt eller klassikere, og 2013 var så elendig at han aldri var skikkelig med i diskusjonen før VM på hjemmebane, et ritt som i utgangspunktet burde passet ham ypperlig.

Når Cunego snakker om årets sesong, gir han en dårlig vinter mye av skylden for elendigheten.

- Jeg var syk flere ganger under vinteren, fordi været var så vått. Det gjorde at jeg slet med å bygge kontinuitet, sier Cunego til cyclingnews.com.

- Ting gikk fra dårlig til verre. Jeg har innsett at det er vanskelig å få sesongen tilbake på rett kjør når ting begynner dårlig. Jeg gjorde det jeg skulle, men det var bare et dårlig år. Jeg skal jobbe for at det samme ikke skjer i 2014.

Til giroen
32-åringen nekter for at han er ferdig, til tross for at det kun ble én seier i årets sesong.

- Jeg er bare 32 år. Jeg har fortsatt litt tid igjen. Jeg håper at jeg er tilbake på mitt beste neste sesong. Det er det eneste store målet nå, sier italieneren til Tuttosport.

- Noen mener at min tid er over, men vi får se. Jeg tror ikke det. Fremtiden vil avsløre min skjebne.

Etter å ha syklet Tour de France i år er Lampre-rytteren trolig tilbake i giroen neste sesong, ti år etter hans storslåtte kjøring i hjemlandets største sykkelritt.

Michele Scarponi drar til Astana, mens verdensmester Rui Costa satser mot Tour de France. Det åpner muligheten for at Cunego får sjansen til å skinne i Italia, dersom han finner formen.

- Jeg ønsker å kjøre giroen, forberede meg godt og være konkurransedyktig. Den viktigste tingen er at jeg føler meg bra igjen og kan kjempe om seieren i både giroen og klassikerne.

Kommentarer til denne saken