Gå til sidens hovedinnhold

- Den mest fantastiske seieren

Fabian Cancellara rangerer seieren på lagtempoen høyt.

Leopard Trek kjørte inn til en noe overraskende seier på lagtempoen den første dagen i Spania rundt.

Først over mållinjen var Jakob Fuglsang, som dermed kunne ikle seg den røde ledertrøyen etter den første dagen.

Det er andre gang en danske kan ikle seg ledertrøyen i det spanske etapperittet. Forrige gang det skjedde var i 1997, og det var Leopards sportsdirektør Lars Michaelsen som sto for bragden.

- Til i dag (lørdag), var jeg den eneste danske rytteren som hadde båret ledertrøyen i vueltaen, sier Michaelsen til lagets hjemmeside.

Ikke planlagt
Michaelsen legger til at han synes det er en fin opplevelse å være med på en ny dansk ledelse i Spania rundt.

Men det var ikke planlagt at Fuglsang skulle kjøre først over streken.

- Internt hadde vi en liten diskusjon om hvem som skulle krysse linjen først. På slutten tror jeg alle glemte planen. Ingen var klare nok i hodet til å tenke på hvem vi hadde bestemt at skulle krysse linjen først, forteller Michaelsen.

Fantastisk seier
En av de som mest sannsynlig gjorde mest for laget var verdensmester Fabian Cancellara. Han karakteriserer seieren som en av sine beste.

- Jeg har vunnet mange tempoer. Dette er den mest fantastiske seieren. Den er også den mest spennende og overraskende, sier sveitseren og legger til:

- Å oppnå en seier som dette, som et lag, er noe spesielt.

Stuart O’Grady hadde ikke troen på seier før tempoen.

Spesielt for laget
- For å være helt herlig er jeg sjokkert. Vi trodde vi hadde gjort en god tempo, men jeg følte ikke at det var en dag vi skulle vinne på. Vi kjørte fort hele veien, det er sikkert. Vi er sjokkerte på en god måte. Dette er utrolig.

Jakob Fuglsang var selvfølgelig også fornøyd med dagen.

- Målet vårt i dag var bare å gjøre en god lagtempo. Vi visste at vi kunne vinne dersom vi gjorde det bra. Dette er spesielt for laget. Og for meg, å trekke på seg ledertrøyen i en Grand Tour, det er fantastisk.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken