*Nettavisen* Sport.

Den nordiske krigen er over

PALERMO (TV 2 Nettavisen): Det er ikke lenge siden Norge og Danmark lå i fotballkrig. Nå er krigen over. Åge Hareide og Morten Olsen har røkt fredspipe.

03.09.04 18:00

De nordiske landene har lenge hatt et godt samarbeid innen fotball. Og selv om Norge og Danmark lå i fotballkrig under EM-kvalifiseringen, er forholdet mellom Åge Hareide og Morten Olsen godt.

Heldigvis. Danmark og Italia spilte uavgjort 0-0 i sommerens EM, i en kamp der danskene voldte Italia store bekymringer med sine offensive vinger.

- Jeg kjenner Morten godt, og spurte om å få prate med ham om Italia nylig. Og det var nyttig, forteller Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Hareide og assistenttrener Stig Inge Bjørnebye har forberedt seg grundig til lørdagens kamp, blant annet gjennom å se alle kampene Italia spilte i OL, for å forberede seg på hva slags spillertyper Italias trener Marcelo Lippi har hentet med seg fra OL-troppen.

Men den viktigste forberedelsen kan fort vise seg å være praten med Morten Olsen.

- Jeg synes Danmark gjorde mye riktig mot Italia. Det mest interessante jeg snakket med Morten om, var hvordan de gikk ut og engasjerte italienerne, forteller 50-åringen.

Hareide er opptatt av balansen mellom det å legge press på motstanderen, og sikre defensiv trygghet.

- Det er der fotball blir en kunst, smiler han.

Lørdag får vi se hvor stor kunstner Åge Hareide er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.