Gå til sidens hovedinnhold

- Den norske dommeren var en amatør

Svein Oddvar Moen blir slaktet etter at Real Madrid slo Galatasaray.

HTML EMBED

REAL MADRID - GALATASARAY 3-0:

Tyrkiske Galatasaray har overrasket mange med å nå kvartfinalen i Champions League. Men onsdag gjorde Real Madrid mye for å ødelegge den tyrkiske mesterligadrømmen da de vant 3-0 mot Galatasaray hjemme på Santiago Bernabéu.

En flott scoring av Cristiano Ronaldo og ett mål hver av Karim Benzema og Gonzalo Higuain var alt som skulle til for å gjøre tyrkernes aften helsvart.

Norske Svein Oddvar Moen fikk æren av å være kampens hoveddommer. Nordmannen gjorde en fin figur helt til det 78. minutt, da Moen valgte å gi Galatasaray-spiller Burak Yilmaz gult kort for filming.

Reprisen viste derimot at Sergio Ramos stemplet Yilmaz, og den norske dommeren burde heller ha dømt straffespark til tyrkerne.

Slakter Moen
Etter kampen slakter Galatasaray-trener Fatih Terim nordmannens innsats.

- Den norske dommeren var en amatør, sier Terim etter kampen, ifølge tyrkiske Aksam.

- Dommeren kan ha blitt påvirket av navnet Real Madrid og har ikke hatt mot til å blåse mot dem. Alle så at Ramos felte Yilmaz, sier Terim.

Det var derimot en fornøyd Xabi Alonso som møtte pressen etter seieren mot tyrkerne.

- Vi fikk det resultatet vi ønsket, men i fotball kan alt skje. Vi skal fortsatt spille 90 minutter i Tyrkia, og da må vi spille som i dag. Vi kan ikke ta noen ting for gitt. Mål til Higuaín og Bemzema er bra for laget, sier Alonso til UEFA etter kampen.

Les også:Superspissen med kjempebom

Flere Drogba-sjanser
Real Madrid fikk en drømmestart på kvartfinalen i Champions League mot Galatasaray, da Cristiano Ronaldo satte inn 1-0 etter bare ni minutter. Portugiseren mottok en strålende pasning fra lagkamerat Mesut Özil, før han på elegant vis chippet ballen over Fernano Muslera i Galatasaray-målet.

Men gjestene fra Tyrkia var slettes ikke ufarlige.

Galatasaray-spiss Didier Drogba kom flere ganger til gode skuddmuligheter.

26 minutter ut i kampen var han blant annet nær scoring da han forsøkte seg fra distanse, men Diego Lopez fikk bokset bort ballen.

I stedet var det Real Madrid, som skulle doble ledelsen tre minutter senere.

Mickael Essien tok med seg ballen på høyrekanten, før han la inn til Karim Benzema foran mål. Franskmannen tok ned ballen, før han satte den via stolpen og i mål.

Gjestene var nær redusering to minutter før pause, da Emmanuel Eboué ble spilt fri 15 meter foran mål, men ivorianeren avsluttet rett på keeper.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget ved pause.

Komfortabelt Madrid-lag
Mens publikum på Santiago Bernabéu var vitne til en underholdende første omgang, ble det en langt mer tam forestilling etter hvilen.

Real Madrid så svært komfortable ut med sin 2-0-ledelse, og virket å ha kontroll.

62 minutter ut i kampen holdt hjemmefansen på å få enda mer å juble for da Angel di Maria ble spilt fri innenfor 16-meteren. Dessverre for spanjolene avsluttet argentineren rett på Muslera.

Men ti minutter senere kunne de derimot slippe jubelen løs, da innbytter Gonzalo Higuain la på til 3-0 for hjemmelaget.

Real Madrid fikk frispark fra en god innleggsposisjon. Xabi Alonso tok godt vare på dødballen da han fant Higuain, som headet ballen i mål.

Hjemmelaget styrte resten av kampen, men flere mål ble det ikke i Madrid onsdag kveld, og Real Madrid vant til slutt 3-0.

Dermed har Jose Mourinhos menn fått et fantastisk utgangspunkt før returkampen i Tyrkia.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken