Den norske skidominansen fortsetter

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Astrid Øyre Slind og Hilde Lauvhaug sørget for at Norge fortsetter å dominere junior-VM på ski.

30.01.10 15:07

Det har vært en relativt skuffende sesong for de norske skijentene. Med unntak av Marit Bjørgen har det ikke vært mye å skrive hjem om. Men denne uken går junior-VM på ski i tyske Hinterzarten. Og der har de norske ungjentene vist at det gror godt bak Bjørgen.

For lørdag var det duket for jaktstart for U23. 15 kilometer totalt, hvor halvparten gåes i klassisk teknikk og den andre halvparten i fri teknikk.

Og løpet var lenge meget jevnt, og på slutten skilte det kun ti sekunder mellom de ni første løperne.

Men Astrid Øyre Slind skulle vise seg som den sterkeste av disse, og avgjorde løpet på de siste kilometerne. Dermed kunne hun gå inn til sin første gullmedalje i et internasjonalt mesterskap.

Mindre gledelig var det da heller ikke at lagvenninne Hilde Lauvhaug kapret sølvmedaljen. Det var Lauvhaugs første pallplassering i junior-VM.

Dermed fortsatte den sterke norske medaljefangsten i mesterskapet. Fredag tok Norge alle medaljene i U20-jaktstarten for kvinner, der Ingvild Flugstad Østberg vant.

I tillegg har herrene gjort det bra, med Thomas Northugs seier på sprinten, Ole Marius Bach seier på sprint for U23 og Pål Golbergs gull på 10 kilometer klassisk. Tar man med Ole Christian Wendels gull på kombinert fredag i samme slengen, har de norske så langt gjort et meget godt mesterskap.

Jaktstarten for herrer U23 starter klokken 12.00 lørdag.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.