*Nettavisen* Sport.

Den norske sykkeluka

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Mange norske lag var i aksjon i helga.

18.03.13 14:38

Snøkaoset i Milano-Sanremo overskygget alt som skjedde i sykkelverdenen søndag.

Nå som den verste tåka har lettet, kommer også de øvrige rittene litt mer til syne. I et par av disse hadde vi også nordmenn med.

Øster Hus-Ridley, Ringeriks-Kraft Look, Plussbank BMC og OneCo-Trek kjørte alle Istrian Spring Trophy i Kroatia. Firedagersrittet ble avsluttet søndag.

Rittet startet bra med norske øyne og Oscar Landa ble nummer tre på prologen, bare ett hundredel foran Phan Åge Haugård.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Team Plussbank)

Svak avslutning på rittet av de norske
Dessverre gikk det ikke like bra for nordmennene resten av rittet. Landa måtte bryte, det samme skjedde med Sondre Holst Enger som kolliderte med en bil.

Underveis lå Sven Erik Bystrøm an til en topp-ti-plassering i sammendraget, men det holdt ikke helt inn for stortalentet.

Etter søndagens etappe ble det Sindre Lunke som ble beste nordmann. Plussbank-rytteren endte til slutt på 20. plass, 52 sekunder bak sammenlagtvinner Matej Mugerli.

Alt i alt var Plussbank-gjengen greit fornøyd med innsatsen.

- Vi har hatt et par debutanter her nede som har kjørt bra og kommet inn i rytmen. De er ganske gale i avslutningene her nede, noe som er god trening for guttene. Alt i alt er jeg godt fornøyd med innsatsen, sier sportssjef i rittet, Olav Alexander Benjaminsen til lagets hjemmesider.

Du finner resultatene fra den siste etappen her.

Grusomme forhold for Joker
Også Joker Merida var ute å syklet søndag. Forholdene for Svein Erik Volds menn minnet nok mye om det som skjedde i Italia.

GP Nogent sur Oise i Frankrike sto på menyen, og etter at alt så bra ut krøp temperaturen ned til minus én grad og grusomme forhold.

- Det ble nesten en parodi på et sykkelritt på slutten der, sier sportsdirektør Svein-Erik Vold til lagets hjemmesider.

- Plutselig lå det fem centimeter snø på bakken og det var isglatt. Det sto ryttere overalt langs løypen, men det var ikke plasser nok i følgebilene til å ta de med seg, forklarer Vold.

Dermed endte det med at de fleste rytterne brøt. Hos Joker var det kun Martin Olsen som fullførte til en 23. plass. Danske Alexander Kamp Egested vant rittet. Resultatene finner du her.

PS: Mandag startet også Frøy-Bianchi sesongen med den første etappen i Tour de Taiwan. Ingen av de norske kom topp tre på etappen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.