RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magnus Linnestad (www.procycling.no)

Den norske sykkeluken

Sist oppdatert:
De norske landslagene har markert seg i klassikerne.

En ny uke er lagt bak oss, og nok en gang har det vært en god norsk sykkeluke.

Lars Petter Nordhaug har, som de fleste har fått med seg, fortsatt storkjøringen i fjellene.

Men i denne spalten retter vi fokuset mot de som ikke vanligvis får den store oppmerksomheten rundt sine prestasjoner. Vi snakker da om de norske talentene. Den lysende sykkelfremtiden.

For i likhet med forrige uke har flere talenter vist at de kan fylle opp bak Hushovd, Boasson Hagen, Kristoff og Nordhaug.

Superbrødre
Allerede forrige uke nevnte vi at Markus Hoelgaard vant et kriteriumsritt i Belgia, såkalte kermesse. Den prestasjonen gjentok han denne uken.

Det var derfor en Sandnes-mann full av selvtillit som stilte til start som en del av det norske laget i juniorenes Paris-Roubaix. Etter å ha kjempet seg gjennom den knalltøffe løypen kunne Hoelgaard juble for en strålende femteplass.

Landsmann og for dagen lagkamerat Odd Christian Eiking fulgte opp med en god 13. plass.

- Vi var uheldige med flere ryttere som gikk ned i en velt tidlig, men resultatet til slutt ble veldig bra. Dette viser at vi holder nivået til de beste juniorene i verden, sa landslagssjef Hans Falk til sykkelforbundets hjemmeside etter rittet.

Men det er ikke bare Markus som er talentfull i Hoelgaard-familien. Storebror Daniel klinket til med to kriteriumsseirer på rad denne uken. Det fikk Steffen Kjærgaard til nesten å angre på at han ikke tok ut Sandnes-rytteren på laget til U23-utgaven av Flandern rundt. I et av rittene ble Stavangers Oscar Landa nummer to. Det er også verdt å nevne at Sandnes-junioren Even Rege også vant et kriteriumsritt denne uken. Med andre ord fire triumfer for Rogalandsklubben.

Eidsheim topp ti
Heler ikke det norske landslaget som kjørte U23-utgaven av Flandern rundt skuffet. Håvard Blikra angrep restene av hovedfeltet med kun fem kilometer igjen til mål, men ble dessverre hentet. Forsøket viste likevel at Øster Hus-rytteren har tatt et par steg i år.

Belgiske Kenneth Vanbilsen vant etter et soloraid, mens Filip Eidsheim ble beste nordmann på 10. plass. I tillegg til Eidsheim og Blikra satt også Sven Erik Bystrøm i hovedfeltet i mål. De andre nordmennene slet med tekniske uhell.

Les også:Nordmann nummer ti i Flandern

For de norske kontinentallagene har det vært litt stille. De beste lagene har hatt sine menn på landslaget, mens de litt mindre kontinentallagene har matchet seg ute i Europa.

Kontinentallagene
Team Frøy-Trek prøvde seg mot den hjemlige eliten i Øst-Europa da de stilte i femdagersrittet GP Socchi. I tøff konkurranse klarte nordmennene seg bra, med en sjuendeplass til Sigurd Nesset på rittets lengste etappe som beste resultat. Nesset ble også beste nordmann i sammendraget med 12. plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Argon 18-Unaas Cycling kunngjorde et spennende samarbeid med Xtra Personell (bedriften som er best kjent for sin sponsing av langløpslaget i langrenn) forrige uke. Denne uken kunne de også juble for en seier i det lille italienske turrittet Gran Fondo Della Pace. Jo Kogstad Ringheim var mannen som passerte mållinjen først, uten at motstanden var all verden.

OneCo-Mesterhus og Team Ringeriks-Kraft tok på sin side turen til Danmark, eller Toyota Louis Lund-rittet for å være mer presis, for å få god matching. Mot flere av de beste danske lagene kjørte Elias Angell Spikseth inn til en fin sjuendeplass. Esben Gullingsrud ble beste fra Ringeriks-Kraft på en 11. plass.

Til slutt tar vi også med at det norske damelaget Hitec Products slo til med en andreplass i Grand Prix de Dottignies gjennom deres stjerne Emma Johansson. Det norske U23-landslaget kjørte også et ritt i Belgia, hvor lovende Marte Emilie Skjolden ble nummer ti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere