*Nettavisen* Sport.

Den norske sykkeluken

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Mange gode norske prestasjoner i skyggen av Tour de France.

09.07.12 00:26

Selv om det er Tour de France som får den største oppmerksomheten nå i juli, er det også andre nordmenn enn Edvald Boasson Hagen som kjører sykkelritt.

I denne saken skal vi se på hvordan andre nordmenn har syklet denne uken.

Vi begynner med OneCo-Mesterhus og Frøy-Trek i Romania. Det startet knallbra med seier til Jon Einar Bergsland på prologen.

Les mer:Norsk skrell i Romania

Overbevisende i Romania
På den første fellesstartetappen mistet nordmennene ledertrøyen, men kjørte likevel bra. Andreas Landa ble nummer syv på den tøffe etappen, mens Frøys Sigurd Nesset klatret inn til en sterk tolvteplass.

Den tredje dagen ventet det lagtempo. OneCo kjørte sin første lagtempo, og ble nummer fire. Frøy syklet inn til en 13.plass. 24 lag deltok i rittet.

Den fjerde dagen ble nok en god dag for OneCo og Frøy. Andreas Landa klatret inn til en flott sjetteplass, mens Nesset igjen viste god form da han syklet inn til ellevteplass.

På den avsluttende etappen satt OneCo-duoen Krister Hagen og Phan Åge Haugård i bruddet som gikk hele veien inn.

- Jeg og Krister (Hagen) kom av gårde i et femmannsbrudd. Jeg viste meg sterkere enn Krister, så han jobbet mye for meg i hele dag, helt til han datt av, sa Haugård til procycling.no etter den avsluttende etappen.

- Da han datt av var vi fire igjen. Så kom det en del kategoriserte stigninger, som jeg datt av på. Jeg kjørte inn bruddet på hver flate, og kom meg med dem til mål. Jeg spurtet til tredjeplass.

Junior-triumf
Det er imidlertid ikke bare i Romania nordmenn har vist seg frem.

Det norske juniorlandslaget har vist seg fint frem i GP Général Patton.

På den første etappen ble det en ellevteplass til stortalentet Fridtjof Røinas. Men det var bare forsmaken. Norge har nemlig flere lovende generasjoner på vei opp.

Markus Hoelgaard har kjørt imponerende i hele år, og slo virkelig til på den andre og siste etappen i Luxembourg. Sandnes-syklisten gikk solo på slutten av den 97 kilometer lange etappen, og vant fire sekunder foran polske Szymon Rekita. Det førte nordmannen opp på en femteplass sammenlagt.

Den fantastiske prestasjonene gjør nå at Norge er ranket som verdens fjerde beste juniornasjon, foran storheter som Italia, Tyskland og Nederland. Se hele rankingen her (ekstern lenke)!

Deilig å være norsk i Danmark
Vi fortsetter med Ringeriks-Krafts prestasjoner i Danmark og Randers Bike Week.

Sindre Eid Hermansen slo til med en andreplass på kriteriumsrittet tirsdag. Det ble etterfulgt av en strålende dag. Håkon Frengstad Berger tok nemlig hjem seieren på den andre etappen, i en spurt i en syvmannsgruppe som også inkluderte lagkamerat Hermansen.

Den tredje etappen var tempo, og da slo Frengstad Berger til med en fin tredjeplass. På den fjerde etappen ble det nok en tredjeplass til Ringeriks-Kraft-rytteren. Gateløpet som avsluttet rittet ble vunnet av Frengstad Berger, som toppet et meget godt ritt.

Sammenlagt ble Frengstad Berger nummer to, bare slått av Frederik Rasmussen. Ringeriks-Kraft vant lagkonkurransen.

Vi avslutter med kvinnenes Giro d’Italia, nemlig Giro Donne. Der syklet norske Team Hitec Products, med den svenske stjernen Emma Johansson på start. Ikke overraskende var det Marianne Vos som dominerte rittet, men også det norske laget viste seg frem.

Emma Johansson var frempå på flere etapper, og slo virkelig til den siste dagen. Da slo Hitec-syklisten Vos og Emma Pooley på slutten, og kunne juble for seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag