RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den norske sykkeluken

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
Showritt, sykkelhelg i Tønsberg og norsk junioroppkjøring er stikkordene denne uken.

Vi har lagt bak oss nok en sykkeluke. procycling.no oppsummerer denne ukas norske prestasjoner, utenom proffrytterne, på sykkelsetet i denne faste spalten.

Denne uken har bydd på tre showritt hjemme i Norge, hvor mange av kontinentalrytterne har deltatt: Sandefjord Grand Prix, Sørlandet Grand Prix og Grimstad sykkelfestival.

Les mer: Kristoff feiret OL-bronsen med seier
Les mer: Hesjedal vant på Sørlandet
Les mer: Millar dominerte i Hushovds hjemby

Ikke mange mil unna de tre sykkelfestene har det pågått ritt i Tønsberg, nemlig Tønsberg 4 dagers. Martin Olsen (Lillehammer CK) vant det rittet sammenlagt i klassen menn senior.

Her du finner du fullstendig resultatliste fra alle rittene (PS! Flere klasser)!

Det norske sykkeltalentet Markus Hoelgaard har sammen med landsmennene Kristian Johansson, Even Rege, Kjartan Andreassen, Dag Erik Fjellheim og Fridtjof Røinås kjørt etapperittet Liège - La Gleize i Belgia siden fredag.

Hoelgaard markerte seg spesielt under den første dagen av juniorrittet. Han ble nummer tre på den 95 kilometer lange etappen i Aubel som ble vunnet av franske Franck Bonnamour.

Lørdag formiddag ble det kjørt lagtempo. Da ble det norske laget nummer ni. Senere på dagen var det en noe lettere fellesstartetappe enn fredagens. Da ble Fridtjof Røinås beste norske på syvendeplass, i en massespurt som ble vunnet av australske, og det mye omtalte sykkeltalentet, Caleb Ewan.

Les også: Her knuser 17-åringen stjernene

Søndag syklet juniorene den siste etappen, som var 104 kilometer lang, i La Gleize. Franske Quentin Jauregui vant etappen mens russiske Ildar Arslanov ble kronet til sammenlagtvinner. Ingen norske hevdet seg i den avsluttende massespurten. Caleb Ewan ble for øvrig nummer tre på etappen.

Her finner du resultater fra alle etappene og sammenlagtlisten!

Markus Hoelgaard ble nummer fem sammenlagt. Mye tyder på at de norske juniorene, med Hoelgaard i spissen, er klare for EM neste helg. Europamesterskapet sykles i Goes i Nederland 9.-12. august. Det er også for U23-ryttere, hvor Norge normalt stiller sterkt.

Les også: Disse sykler EM for Norge

På kvinnesiden har det også skjedd en del. Vi kan ta med at OL-rytteren Emilie Moberg (Hitec Products - Mistral Home Cycling Team) ble nummer ti i den 122 kilometer lange klassikeren Erpe-Mere lørdag.

Cecilie Gotaas Johnsen, Thea Thorsen, Marie Voreland, Tina Andreassen og Tone Hatteland-Lima deltok også.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Samme Moberg fosset inn til seier under søndagens Omloop van Oudenaarde. Den norske jenta var i brudd nesten hele dagen, og var klart sterkest i avslutningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere