*Nettavisen* Sport.

Den norske sykkeluken

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)

Det har vært en svært travel sykkeluke, med mange sterke norske prestasjoner.

10.09.12 11:11

Plussbank BMC har kjørt etapperitt i Tsjekkia. Etter å ha vært anonyme på den tekniske prologen, slo Bjørn Tore Hoem til på den første etappen.

Les også:Melder seg på i VM-kampen

På den andre etappen var det Lorents Ola Aasvold som prøvde seg. Den klatresterke trønderen lå lenge solo, men ble hentet av feltet kun 1,5 kilometer fra mål.

På tredje og siste etappe jobbet det norske laget hardt for å få Bjørn Tore Hoem opp på pallen i sammendraget. Til tross for flere forsøk lyktes de ikke, og dermed ble det en fjerdeplass på Hoem.

Innsatsen til sørlandslaget var sterk, men ble toppet av det norske kvinnelaget i Tour de l’Ardeche. Cecilie Gotaas Johnsen vant prologen i det franske rittet.

Les også:Norsk tempotriumf i Frankrike

Det sørget for at den norske syklisten fikk ikle seg ledertrøyen. For at det ikke skulle gjøre at hennes lagkamerater måtte legge seg i bukken gikk hun like godt i brudd og vant den første fellesstartetappen også.

Les også:Norsk syklist herjer i Frankrike

Ledertrøyen beholdt Gotaas Johnsen etter en femteplass på bakketempoen. Dessverre mistet hun den etter å ha hatt tekniske problemer på den påfølgende fellesstarten. Der kjørte stortalentet Miriam Bjørnsrud inn til en fin 11. plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (www.reidarborgersen.com)

Det norske kvinnelaget Hitec Products har også kjørt BrainWash Ladies Tour. Thea Thorsen og Tone Hatteland var de norske innslagene på laget. Ingen av de to hevdet seg helt i toppen, men med pallplasser til svenskene Emma Johansson og Sara Mustonen markerte det norske laget seg sterkt.

Hitec-damene var også i aksjon i Chrono Champenois, et 33 kilometer langt temporitt langs dalstrøkene utenfor Reims i Frankrike. Lise Nøstvold kjørte inn til en solid åttende plass. Cecilie Gotaas Johnsen startet ikke etter anbefaling fra det norske landslaget. Både Nøstvold og Johnsen skal kjøre VM i Valkenburg 22. september.

Reidar Borgersen testet også VM-formen i det franske temporittet, uten helt å få de svarene han hadde håpet på.

Les også:«Tempo-Reidar» skuffet i generalprøven

Vi runder av den internasjonale biten med å summere opp den imponerende innsatsen til juniorguttene i Regio Tour.

Etter en lagtempo på det jevne viste Fridtjof Røinås på ny frem sine gode spurtevner med å bli nummer seks både på den andre og tredje etappen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Fridtjof Røinås (Grimstad Sykkelklubb) Foto: Jonas Lindstrøm (procycling.no)

Markus Hoelgaard slo til med en fin andreplass på den fjerde etappen, kun slått med noen få centimeter av franske Felix Puilly (se bildet til venstre).

På den avsluttende etappen kom 18 ryttere seg løs på slutten. I gruppen satt to nordmenn. Best av dem ble igjen Røinås, som spurtet inn til en flott tredjeplass. Sammenlagt ble Røinås' niendeplass beste resultat for Norge.

Se fullstendige resultater fra rittet (ekstern lenke)

Også her hjemme har det vært syklet ritt. Østfold 3-dagers ble åpnet med tempo på fredag. Der var Bærums Marius Haave best, med knappest mulig margin. Sekundet bak kom nemlig Nicholas Hammersland, mens Joker Merida-klare Martin Olsen tok tredjeplassen.

Lørdag var det duket for gateritt. Det ble rittet hvor Joker Meridas Mats Lohne fikk vekket udyret i seg. Den sterke spurteren vant foran OneCo-Mesterhus’ Krister Hagen og Marius Andre Hafsås.

Langhelgen ble avsluttet med Norgescupritt. Der stakk Jon Einar Bergsland, Sivert Fandrem, Linn Torp og Larissa Kristiansen av med hederen og æren.

Les også:OneCos mestershow

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.