*Nettavisen* Sport.

Den norske sykkeluken

Foto: http://trofeo.gersheim.de (©http://trofeo.gersheim.de)

Det er bare å merke seg navnet til Kristoffer Halvorsen.

02.06.13 19:45

Norske syklister er stadig uten i den store verden og sykler sykkelritt.

I skyggen av de store proffene er det stadig nordmenn som viser seg frem i utlandet. I denne saken skal vi prøve å oppsummere norske prestasjoner denne uken.

Vi begynner hos juniorlandslaget og Trofeo Karlsberg. Stortalentet Kristoffer Halvorsen klinket til med etappeseier første dag.

Les mer om seieren her!

Dagen etter prøvde det norske laget forgjeves å forsvare den gule ledertrøyen. Den tredje dagen ventet både tempo og fellesstart.

- På tempoen var vi uheldige. Bakhjulet til Kristian Aasvold løsnet da han syklet ut av startrampa, så han måtte over på landeveissykkelen. Normalt er han den beste av våre på tempo, så der mistet vi kanskje en topp 15-plassering i sammendraget, men det er sånn som skjer, sier landslagssjef Kai Lexberg til procycling.no.

Sterke juniorer
På fellesstartetappen senere på dagen falt Halvorsen mot slutten, og kunne dermed ikke kjempe om seieren.

Søndag var Halvorsen tilbake i tetkampen. På den siste etappen ble han nummer to, bare slått av danske Mads Pedersen, som også vant sammenlagt.

- Det var en kupert løype, med to tøffe bakker som ble kjørt fem ganger i løpet av 99 kilometer. Det var noen bruddforsøk, og det farligste kom på sisterunden, da 11 stykker kom av gårde. Der satt mange av de beste, inkludert Halvorsen. De ble kjørt inn med fem kilometer igjen. I spurten ble Kristoffer nummer to, mens Pedersen vant. Han har vært helt overlegen her nede og vant jo også rittet i fjor. Han har vunnet alle nationscup-rittene han har stilt opp i i år, så han er god, forteller Lexberg.

- Vi er godt fornøyd med rittet, vi har både en seier og en andreplass.

Lexberg skryter av både Halvorsen og de andre rytterne i etterkant av rittet, som samlet flere av verdens beste juniorer.

Vi fortsetter med Estland rundt, der Frøy-Bianchi syklet, sammen med norsksvenske Team People4You-Unaas Cycling. Rittet ble ingen opptur for Frøy, men var langt bedre for svenskene i People4You.

Det ble tre pallplasser, seier i lagkonkurransen og andreplass sammenlagt med Fredrik Ludvigsson.

Borgersen vant tempo
Frederik Wilmann kjørte sitt første UCI-ritt siden april da han kom på 30. plass i Grand Prix Südkärnten.

Daniel Hoelgaard ble nummer 90 i Memorial Philippe Van Coningsloo, hvor lagkamerat Petr Vakoc ble nummer to.

Vi tar også med resultater fra Tempo Gigante som ble syklet lørdag. Tempomester Reidar Borgersen vant foran Kjetil Amundrud og Max Emil Kørner.

Italienske Elisa Longo Borghini, som sykler for norske Hitec Products, vant det italienske tempomesterskapet i helgen.

Til slutt tar vi med at Landeveisbirken ble vunnet av Ola Skatvedt. Les mer om rittet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag