Vegard Breen vant Ronde de l´Oise etter et hasardiøst brudd på siste etappe.

Nordmannen, som tidligere har vunnet nasjonscupløpet Tour de Picardie, tok med det sin første internasjonale sammenlagtseier til nå i karrieren.

Les mer: Hva er det du tenker på? Er du helt gæren?

Les mer: Norsk andreplass i Frankrike

Les mer: Topplassering for norsk stortalent

Sondre Holst Enger vant nasjonscupløpet i Canada sammenlagt etter en andreplass på siste etappe. Nordmannen vant også poengtrøya, ungdomstrøya. I tillegg vant Norge lagkonkurransen.

Les mer: Sondre Holst Enger vant nasjonscupløp

Les mer: - Vi utklasset resten av feltet

Les mer: Holst Enger centimeter fra seier

Nasjonscupløpene er avgjørende for å kvalifisere seg til Tour d´Laveir, som betegnes som ungdommens Tour de France eller Håpets Tour. De 20 beste lagene på nasjonsrankingene får starte, og før helgen var Norge plassert på en 18. Plass. Etter helgen har U23-landslaget uoffisielt klatret til fjerdeplass på rankingen

Norgescup i Bergen
Det ble holdt norgescuprunde i Bergen denne helgen. Det var et noe tynnere startfelt enn vanlig, men det stoppet ikke for aktiv kjøring i feltet i fjorårets NM-løype. Et brudd på 16 mann fikk gå tidlig. Til slutt var det Odd Christian Eiking som kunne strekke armene i været på hjemmebane. Eiking vant foran Magnus Børresen og Søren Kragh Andersen.

Trude Karlsen Natholmen vant dameklassen, og i juniorklassene vant Petter Theodorsen og Elise Karoline Moi.

Verken Sondre Holst Enger eller Cecilie Gotaas Johnson, som leder seniorklassene startet norgescupløpet i Bergen, men beholder sammenlagtledelsen.

Magetrøbbel
Vegard Robinson Bugge har med flere slitt med mageproblemer og omgangssyke under Ronde de l'Oise. Det resulterte i at Joker Merida-rytteren måtte hjelpes av helseteamet på flyplassen. Det ble først rapportert om at Bugge hadde kollapset og fått et illebefinnende, men Bugge avdramatiserer selv situasjonen. Han måtte dog bli igjen en ekstra dag i frankrike for å komme til hektene.

Sterke Hitec-jenter
Team Hitec Products Rossella Ratto kapret sin første pallplassering som seniorsyklist i etapperittet Emakumeen Euskal Bira. Ratto fikk da med seg ungdomstrøyen etter etappen, men endte til slutt på en 17. plass sammenlagt. Tidligere Hitec-syklist, Emma Johansson, vant rittet sammenlagt foran Hitecs Elisa Borghini Longo. Best plasserte norske ble Cecilie Gotaas Johnson med en 42. plass.

Massemønstringer
Nordsjørittet ble arrangert lørdag 8. juni med en fullbooket startliste på 12 500 syklister. Team Øster Hus-Ridley gjorde storeslem da de byttet om landeveissykler til terrengsykler, og tapetserte pallen med henholdsvis Daniel Egeland Jarstø, Oscar Landa og Håvard Blikra.

1 600 spreke syklister startet årets Raumerritt i perfekte forhold. Arrangøren hadde brukt store krefter på å utbedre løypen etter en fuktig vår, og da starten gikk var løypen i topp stand. I eliteklassene vant Anders Hovdenes foran Ola Kjøren blant herrene og Mari Trønnes viste seg suveren i dameklassen.

Rekordfart fra Østfold
Team Sepura maktet å passere den magiske grensen på 50 kilometer i timen da de prøvde seg på rekordforsøk sist uke. Sepura-laget, som består av voksne menn fra østfoldsdistriktet, klokket inn på 59:13 i det uoffisielle norgesrekordforsøket.

UCI, det internasjonale sykkelforbundet, holder styremøte i Bergen onsdag 12. til fredag 14. juni. Tirsdag den 11. og 12. juni er det også møte i UCIs «Professional council», som er komitéen for ProTour. Harald Tiedemann Hansen og Pat McQuaid er blant deltagerne på møtet.