Den siste etappen av årets Eneco Tour var en liten miniutgave av Flandern rundt.

Rytterne skulle over Muur van Geraardsbergen hele tre ganger, før målgangen i starten av den berømte bakken.

Det var liten tvil om at den avsluttende etappen var den mest krevende i etapperittet som Edvald Boasson Hagen vant i både 2009 og 2011.

Contador imponerte
Den andre, og nest siste, gangen over Muuren, angrep Alberto Contador. Den spanske klatregeiten virket til å aldri ha gjort noe enn å klatre stigningen, da han danset i kjent stil på brosteinen.

Contador, som kjører sitt første ritt etter utestengelsen, fikk med seg en liten gruppe. Der satt ikke Lars Boom, og derfor tok Rabobank kontroll i feltet. Nederlenderne hentet inn de syv-åtte rytterne, og var på jakt etter noe stort.

Da gruppene ble samlet, gikk farten ned. Det dro Jan Bakelants nytte av. Belgieren angrep, og opparbeidet seg en fin luke. Men flere lag satt opp tempoet, og RadioShack-rytteren ble hentet inn.

BMC tauet inn i Muur van Geraardsbergen, og da ble det tøft for mange. Alessandro Ballan var uhyre sterk, og kjørte rett fra alle, untatt én. Lars Boom luktet sammenlagtseier, og tok lett igjen italieneren.

Uimotståelig nederlender
Rabobank-rytteren lå på andreplass i sammendraget før etappen, bare fire sekunder bak Tuft. Boom og Ballan samarbeidet godt. Førstnevnte ønsket kun sammenlagtseieren, noe som tillot Ballan å ta etappeseieren.

BMC-rytteren, som vant Flandern rundt i 2007, tok med søndagens triumf sin andre seier for året.

- Jeg er veldig glad, laget var meget godt i dag, sa Ballan etter seieren.

Lars Boom kunne juble for sammenlagtseier, og sin største seier denne sesongen.

- Det var en veldig hard etappe. Det var vanskelig. Jeg var redd for Quick Step-rytterne, men jeg og Ballan gikk alene over bakken (Muuren) den siste gangen og samarbeidet godt, sa en glad 26-åring i seiersintervjuet.

I hovedfeltet, var det Francisco Ventoso som var raskest, og tok tredjeplassen seks sekunder bak vinneren. Nick Nuyens, som gjorde mye jobb for Alberto Contador i løpet av dagen, ble nummer fire.

I sammendraget vant Lars Boom 26 sekunder foran Sylvain Chavanel. Svein Tuft kjempet seg inn til tredjeplassen sammenlagt, virket det som. Men kanadieren tok en drikkeflaske innenfor de siste 20 kilometerne, og fikk dermed en tidsstraff. Niki Terstra var dermed mannen kompletterte pallen.

I comeback-rittet, ble Alberto Contador nummer fire sammenlagt. Rittet besto ikke av de lengste bakkene, og dermed var det en overbevisende Contador som viste god form før Vuelta a España.

Resultater, 7.etappe:
1. Alessandro Ballan (BMC)
2. Lars Boom (Rabobank) +2
3. Francisco Ventoso (Movistar) +6
4. Nick Nuyens (Saxo Bank-Tinkoff Bank) samme tid
5. Marco Marcato (Vacansoleil) s.t
6. Diego Ulissi (Lampre) s.t
7. Tony Gallopin (RadioShack) s.t
8. Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) s.t
9. Laurens de Vreese (Topsport Vlaanderen) +10
10. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) s.t

Sammenlagt:
1. Lars Boom (Rabobank)
2. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) +26
3. Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) +49
4. Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff Bank) +55
5. Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) s.t
6. Jonathan Castroviejo (Movistar) +58
7. Svein Tuft (Orica-GreenEDGE) +1.00
8. Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) +1.05
9. Sebastian Langeveld (Orica-GreenEDGE) +1.07
10. Jan Bakelants (RadioShack) 1.13