Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye OL-sjefen

Foto: Knut Falch/Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Rønningen (68) er mannen som erstatter Bjørge Stensbøl.

Onsdag morgen ble Rønningen presentert som ny daglig leder i Tromsø 2018.

- Vi var vært så heldige at Petter Rønningen tiltrer som daglig leder. Han har unik kompetanse, og vil jobbe full tid fra 1. juni, sier styreleder Petter Jansen til Nordlys.

Petter Rønningen var leder for søkerkomiteen da Lillehammer ble tildelt OL i 1994. Han ble deretter direktør i organisasjonskomiteen.

Bjørge Stensbøl trakk seg som daglig leder for Tromsø 2018 etter omfattende turbulens. Organisasjonen sliter for tiden med oppslutningen blant det norske folk, og det er en overhengende fare for at ikke staten går inn med den nødvendige økonomiske garantien.

Optimistisk Rønningen
Petter Rønningen er likevel optimist.

- Jeg tror vi har mulighet til å bli arrangør. Det gjenstår mye arbeid før man er der. Det er på denne bakgrunn at jeg har sagt ja til styrets anmodning om å overta. Dere vil sikkert minne meg på at jeg har uttalt kritisk til dette prosjektet, og dere er hjertelig velkommen til å komme tilbake til dette, sier Rønningen til Nordlys.

- Vi må gjøre en innsats nå for å øke folks innsikt og kunnskap om hva OL i Tromsø vil bety. Vi har en enestående mulighet til å skape noe unikt. Vi må makte å formidle begeristring, sier Rønningen.

- Ingen tjent med støy
- Undertegnede har i dag varslet styreleder Petter Jansen om at jeg trekker meg som daglig leder for Tromsø2018 AS. Hensynet til OL-prosjektet er mye viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson. Beslutningen om å trekke meg har derfor vært relativt enkel å ta. Ingen er tjent med den støy som de siste ukene har bygget seg opp rundt Tromsø2018 AS og meg som daglig leder, skrev Stensbøl i en pressemelding da han trakk seg fra jobben 29. april.

- Når fokuset på enkeltpersoner så fundamentalt overskygger nødvendig fokus på prosjektet, som vi har sett de siste ukene, har valget om å tre til side ikke vært spesielt krevende å ta. Enkeltpersoner skal aldri bli viktigere enn kollektivet. I den fasen som OL-prosjektet befinner seg i nå, er politisk ro og bredest mulig støtte i opinionen det aller viktigste hensynet å ta, understreket han i pressemeldingen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!