RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye saltokongen

Sist oppdatert:
Glem Mini. Norsk fotball har fått en ny akrobat.

(Klikk på videovinduet over for å se sammendrag av kampen)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN-ODD 3-1 .

Kim Holmen (24) orket bare én araber flikk-flakk med salto da han avgjorde mot Odd med to mål på ett minutt.

- Jeg var for sliten, og det var deilig å bare ligge der på gresset, sier Holmen med et glis.

Den tidligere turneren har ikke hatt for vane å vise fram slike kunster på en fotballbane før, men da han knallet inn 2-1 for Lyn like etter at Odd hadde utlignet med et kanonfrispark, spratt han kjapt og elegant over gresset med en araber flikk-flakk med salto - en feiring han hadde drømt om å gjøre lenge.

- Jeg har bare ventet på en passende anledning til å gjøre dette. Det er veldig godt å endelig score i Tippeligaen. Det var spesielt godt ettersom jeg bommet på en sjanse tidligere i kampen, og jeg hadde veldig lyst på revansje, sier Holmen til Nettavisen.

Minuttet etterpå punkterte han kampen med 3-1 etter ha parkert Odd-stopper Pelle Nilsson på et gjennomspill fra Stefan Gislason. Da orket han ikke flere turnkunster. Men etter kampen fant han ny energi, og kjørte ny turnoppvisning foran Bastionen til ti i stil. «Mini-saltoen» er definitivt blitt oppdatert og forbedret.

- Jeg synes det er gøy å gjøre noe sånt for å skape litt blest, sier Lyn-spissen.

Kan brukes bedre
Holmen har løpt 40-meteren på Toppidrettssenteret raskest av alle norske fotballspillere, og farten er hans klart fremste styrke på fotballbanen - mens han i turn faktisk tok bronse i hopp i junior-EM for sju år siden.

Fremdeles er han ikke helt fornøyd med hvordan medspillerne bruker hans hurtighet.

- Det er litt opp og ned. Av og til må de se meg tidligere, men i dag fungerer det jo bra. Vi trener på oppspillsmønstre, men det handler om å bruke disse til rett tid, sier Holmen, som ikke har satt noen konkret målsetning når det gjelder antall mål denne sesongen.

- For meg har det gått veldig fort siden jeg signerte for Lyn. Jeg hadde egentlig håpet på et innhopp eller to på denne tiden, smiler Kim Holmen.

Trener Henning Berg var også strålende fornøyd med 24-åringen og sitt lags offensive spill etter kampen. Tomasz Sokolowski startet målfesten før minuttet var spilt, og Lyn produserte et tosifret antall målsjanser mot Odds tre.

- Vi fikk bra uttelling på å bruke farten til Holmen i denne kampen, vi var ikke like flinke i de to første kampene. Det kommer med mer og mer trening, sier Lyn-treneren til Nettavisen.

- Det hadde vært et ran om Odd hadde tatt med seg poeng herfra. Spillemessig var det ganske jevnt, men sjansemessig og foran målene var vi klart best. Jeg er veldig fornøyd, fortsetter Berg.

Sandstø varsler grep
Odd-trener Arne Sandstø er uenig, og mener et poeng for Odd hadde vært så langt vekk fra et ran som man kan komme.

- Men vi må være mye bedre på dødballer enn det vi er, sier Sandstø.

Han varsler nå grep før neste helgs kamp mot Aalesund.

Ingen sesong i Tippeligaen har begynt så dårlig for Odd som 2007-sesongen. Odds ni strake tap på rad i Tippeligaen er klubbrekord, og nå nærmer man seg Skeids rekord på 12 strake tap.

To bom på åpent mål, fra de Ornelas og kaptein Steffen Hagen, illustrerer klubbens problemer. Og rekordkjøpet Zbynek Pospech ble betegnende nok byttet ut i pausen.

- Vi er ikke nok skjerpet fra start, og Lyn vinner fortjent til slutt, oppsummerer Tommy Svindal Larsen, som var tilbake for Odd Grenland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere