RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den perfekte gave

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Anders Jacobsen får etterlengtet besøk på 25-årsdagen.

WHISTLER (Nettavisen): Onsdag ble tre treningsomganger unnagjort for de norske skihopperne. Tom Hilde var lengst av de norske med et hopp på 139,5 meter under den 2. treningsomgangen.

I den siste gjennomkjøringen strakk Anders Jacobsen seg til 135,5 meter i sitt lengste svev.

- Det var veldig greit å få det siste hoppet. Jeg var rett og slett litt sur etter annethoppet i stad. Jeg synes jeg roter for mye.

- Hva går det på?

- Det går på små tekniske detaljer. Det er for så vidt greit at det bare er det, for kroppen kjennes veldig bra ut. Og er det noe jeg er ganske flink til, er det å gjøre små endringer. Jeg fikk til ett godt skihopp i dag. Så får vi se det på video og gjøre de siste finjusteringene, før jeg bestemmer meg for om jeg hopper i morgen – eller venter til fredagen.

Dropper trening?
Jacobsen leker nemlig med tanken om å droppe den siste treningsomgangen i storbakken. Årsaken er at økten starter 12.30 og er ferdig klokka 15.00 (lokal tid), mens kvaliken begynner klokka 10.00 om morgenen.

- Når treningen avvikles vil det være mye varmere i dalen og da er det oppdrift. Så da spørs det hvor gunstig det er å trene i oppdrift.

25-åringen – ja, han har faktisk bursdag den 17. februar – hadde ikke blitt gjort stas på av lagkameratene da Nettavisen snakket med ham tirsdag.

- Jeg fikk kaffe kvart over sju i dag. Det var bra, flirer Jacobsen.

Tungt og rundt
- Var det fordi det er en spesiell dag, eller er det vanlig?

- Det er ganske vanlig. Fruen kommer nedover i dag og det får være en bra gave.

- Hun venter kanskje på en bra gave fra deg?

- Hun håper kanskje på noe tungt og rundt og gult...

PS! Norske lengder i den tredje og siste treningsomgangen: Anders Jacobsen (135,5), Tom Hilde (135,5), Anders Bardal (134,5), Johan Remen Evensen (133,5), Bjørn Einar Romøren (132,5). Lengst var Simon Amman med sine 139,5 meter.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere