Én mann klarte å ta seg opp fra gruppen av forfølgere til hovedfeltet foran finalen.

Det var råsterke Michele Scarponi.

31-åringen dokumenterte god form under Tirreno-Adriatico. Der vant Lampre-rytteren den fjerde etappen, etter blant annet å ha kjørt av Damiano Cunego, Cadel Evans, Ivan Basso og Danilo Di Luca.

Petacchi foran, Scarponi bak
Under Milano-Sanremo satte han inn støtet etter 273 kilometers sykling. Scarponi havnet i bakleksa i forbindelse med massevelten i forkant av Le Manie. Den skjebnen delte han blant annet med Thor Hushovd og Mark Cavendish.

Les også: - Absolutt ikke optimalt for Edvald

Som de to nevnte rytterne, hadde også Lampre sterke kort i favorittgruppen. Ting tydet på at en sykdomsplaget Alessandro Petacchi ikke hadde dagen, derfor forsøkte Scarponi å ta seg opp til 44-mannsgruppen der det hele skulle avgjøres.

I utforkjøringen etter Cipressa, fikk den råsterke italieneren kontakt med ledergruppen. Da hadde han tatt minuttet på Philippe Gilbert & Co. i løpet av stigningen.

Fikk grønt lys før Poggio
Foran Poggio vekslet han noen ord med en utslitt Petacchi:

- Han ga meg beskjed om å kjøre mitt eget løp, forteller Scarponi til RaiSport.

På vei inn mot mål gjorde i tur og orden Vincenzo Nibali, Scarponi og Philippe Gilbert desperate forsøk på å kvitte seg med spurteren Matthew Goss.

Les også: Cavs kompis lurte alle i Sanremo

Det lyktes aldri den kjøresterke trioen seg med, og HTC-rytteren fikk til slutt en relativt enkel oppgave med å utmanøvrere dem på oppløpet.

Fryktinngytende form
Måten Scarponi tok seg fram til ledergruppen på, ble uansett lagt merke til. Den tidligere Androni Giocattoli-Sarrementi PVC Diquigiovanni-rytteren seiler nå opp som en av de store favorittene foran Ardenner-klassikerne og senere også Giro d'Italia.

- Jeg hadde en god Milano-Sanremo, innrømmer han overfor italiensk TV.

- Dessverre mistet jeg for mye tid ved La Manie, og måtte bruke for mye krefter for å komme meg opp Cipressa og Poggio. Jeg var i finalen mot de aller beste, og jeg er fornøyd med det.

Scarponi hentet til slutt hjem 6.-plassen i rittet. Hvordan det hadde gått uten at han ble hindret av uhellene i forbindelse med La Manie, lar vi det være opp til ekspertene å diskutere seg fram til.

Resultater:
1 Matthew Harley Goss (HTC-High Road) 6.51,10
2 Fabian Cancellara (Leopard Trek) samme tid
3 Phillipe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) st
4 Alessandro Ballan (BMC Racing Team) st
5 Filippo Pozzato (Katusja) st
6 Michele Scarponi (Lampre-ISD) st
7 Yoann Offredo (FDJ) st
8 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +3
9 Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) st
10 Stuart O'Grady (Leopard Trek) st
(..)
30. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +1.44
126. Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +9.32
127. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) st