Gå til sidens hovedinnhold

Den røde runden

Høy temperatur i snøværet i England. Men var det riktig med tre direkte utvisninger?

Først fikk Blackburns Gaël Givet direkte rødt kort, da han kom med en hodeløs takling på Robin van Persie med to strake bein i kampen mot Arsenal på Emirates Stadium.

Enden på visa ble at vertene ydmyket de blåhvite gjestene, og vant til slutt komfortabelt 7-1 på eget gress.

Les også: Fullkommen Arsenal-fest

Diskutabel utvisning
Men Blackburn-spilleren var ikke den eneste som skulle få seg en tidlig dusj på en fargerik dag i Premier League.

På Britannia Stadium tok Stoke imot Sunderland, og det tette snøværet satte sitt preg på kampen. Første omgang var en kjedelig og sjansefattig affære, men på overtid bestemte vertenes Robert Huth seg for å løfte temperaturen et par grader.

Tyskeren hev seg inn for å takle David Meyler, og kampeleder Martin Atkinson dro resolutt opp det røde kortet fra baklomma. Utvisningen var diskutabel, ettersom Huth aldri viste knottene i taklingen, som likevel var av det tøffe slaget.

Med ti mann ble det vanskeligere for vertene, og et kvarter ut i andre omgang lurte James McLean Stokes midtstoppere og satte inn kampens eneste mål.

Sunderland har dermed tre strake seiere i Premier League, og kan snart begynne å se opp mot lag som Liverpool, Newcastle og Arsenal på tabellen.

Mistet seieren etter kvelertak
Men det var altså flere som fikk en tidlig dusj på lørdag.

QPR ledet 1-0 over Wolverhampton på hjemmebane, etter at Bobby Zamora hadde scoret i sin første match for sitt nye lag, da Djibril Cisse ville vise at han ikke tar lett på å bli taklet stygt.

Etter å ha blitt klippet ned av Roger Johnson, reagerte nemlig franskmannen med å kjefte motstanderen huden full før han tok et raskt kvelertak på midtstopperen.

Dommer Mark Clattenburg valgte følgelig å vise ut Cisse, og QPR måtte forsvare ledelsen med ti mann.

Det gikk dårlig: Etter hvilen sørget Matthew Jarvis og Kevin Doyle for at gjestene snudde kampen, og Wolverhampton tok dermed tre viktige poeng og klatret over nedrykksstreken i Premier League - med samme poengsum som nettopp QPR.

Cisse sa unnskyld
- Utvisningen endret på hele kampen, sier QPR-manager Mark Hughes til klubbens nettsider etter kampen.

Han forteller at Cisse unnskyldte seg overfor lagkameratene i garderoben etter at kampen var ferdigspilt.

- Djibril har sagt unnskyld til spillerne. Han innser at det han gjorde var feil. Slik kampene blir dømt i dette landet kan du ikke løfte hendene slik, og Djibril lærte det på den tunge måten i dag, forklarer Hughes.

Var de tre direkte utvisningene riktig idømt? Diskuter under!

Swansea imponerer
Lørdagens største prestasjon var det kanskje Swansea som sto for. Waliserne fortsetter nemlig å imponere, og viste stor lagmoral da laget kom under for West Bromwich på The Hawthornes.

Marc-Antoine Fortuné ga vertene ledelsen etter 54 minutter, men det var ikke lenge WBA-fansen fikk juble.

Swansea gikk nemlig rett i angrep, og Gylfi Sigurdsson fikk stå helt alene og bredside ballen i mål. Så, fire minutter senere, slo islendingen hjørnesparket som Danny Graham skled inn i buret.

Gjestene hadde snudd kampen, og 2-1-ledelsen holdt også helt inn.

Norwich tok tre viktige poeng hjemme mot Bolton, da Andrew Surman og Anthony Pilkington sørget for 2-0-seier for kanarifuglene.

Everton sto for to mål i bortemøtet med Wigan, men fikk kun med seg ett poeng hjem fra DW Stadium: Phil Neville sendte nemlig vertene i føringen med et selvmål knappe kvarteret før full tid.

Sju minutter senere utlignet gjestene ved Victor Anichebe, og Wigan er dermed fortsatt å finne aller nederst på tabellen i Premier League - fem poeng bak Wolverhampton på trygg plass.

Kommentarer til denne saken