*Nettavisen* Sport.

Den satt, Anders!

Foto: (EPA/SCANPIX)

Endelig lyktes det i konkurranse for Anders Jacobsen.

11.02.09 21:29

Anders Jacobsen har vært en av verdens beste hoppere helt siden hoppuka. På trening.

Men i konkurranse har hoppukevinneren fra 2006/07 slitt med å få det til. Helt til onsdag kveld.

Knepent tap
Da klatret Jacobsen endelig opp på seierspallen i verdenscuprennet i tyske Klingenthal, kun slått av den østerrikske verdenscuplederen Gregor Schlierenzauer.

Anders Jacobsen ledet rennet etter et førstehopp på 135 meter. I andreomgangen slo han av til 131 meter, og dermed holdt det akkurat ikke.

Men selv om tapsmarginen ikke ble større enn 0,9 poeng, var andreplass definitivt ikke nederlag. Sist Anders Jacobsen var på seierspallen i verdenscupen, var i Granåsen 6. desember. Da ble han nummer tre.

Mot VM-formen
Og Jacobsen er ikke den eneste hopperen som nærmer seg VM-formen. Anders Bardal og Tom Hilde ble henholdsvis nummer 11 og 12, mens Bjørn Einar Romøren gjorde sitt beste renn for sesongen og ble nummer 15.

Vegard Haukø Sklett leverte en ny godkjent verdenscupinnsats og ble nummer 19, mens Johan Remen Evensen endte på 23.-plass.

Veteranen Roar Ljøkelsøy, som har hatt fin framgang den siste tiden, fikk seg derimot en liten nedtur. Etter et mislykket førstehopp på 119 meter ble trønderen tilskuer til finaleomgangen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.