Den sovende giganten

David O'Leary, manager i Aston Villa.

David O'Leary, manager i Aston Villa. Foto: Reuters/Scanpix

Aston Villa er en sovende gigant i engelsk fotball. TV 2 Nettavisen tror ikke de våkner ennå.

10.08.05 12:05

Det er lenge siden Aston Villa var en maktfaktor i engelsk fotball. Veldig lenge siden. For hundre år siden tok laget sin fjerde av sju seirer i FA-cupen, og da hadde Birmingham-laget allerede vunnet den engelske ligaen fem ganger. Den sjette seieren kom i 1910, og den sjuende og foreløpig siste i 1981.

Seriemester blir ikke Aston Villa denne gang heller.

Men manager David O'Leary har faktisk et brukbart mannskap. Spesielt på midtbanen er alternativene mange og forholdsvis gode. På topp blir Kevin Phillips og Juan Pablo Angel førstevalg. I midtforsvaret ruver Olof Mellberg, denne gang forhåpentligvis sammen med en skadefri Martin Laursen.

Mellberg og Angel blir nøkkelspillerne. Disse to må levere topp prestasjoner hver gang de går ut på banen. Det innrømmer også manageren.

- Vi har spillere her som, hvis de leverer, kan være like gode som alle andre. Den ene er Mellberg, den andre er Angel. Jeg er avhengig av at disse to spiller bra, sier David O'Leary til Aston Villas hjemmeside.

Fortsatt er han på jakt etter en spiss av høy klasse. Villa trenger et godt alternativ til duoen Angel og Phillips.

TV 2 Nettavisen tror Aston Villa ender omtrent midt på tabellen. Uten at det gamle storlaget bør væe fornøyd med det.

Spillerkjøp: Kevin Phillips (fra Southampton for 1 mill), Stuart Taylor (fra Arsenal for ukjent sum), Patrik Berger (gratis fra Portsmouth), Aaron Hughes (fra Newcastle for ukjent sum).

Spillere ut: Darius Vassell (til Man City for 2 mill), Wayne Henderson (på lån til Brighton), Kyle Nix (gratis til Sheffield United), Stephen Cooke (gratis til Bournemouth), Stefan Moore (gratis til QPR).

Plassering i fjor: 10. plass

TV 2 Nettavisens tips: 12. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag