*Nettavisen* Sport.

Den store klatretesten

Alberto Contador, Andy Schleck Col du Tourmale Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Man kan ikke gjemme seg i fjellene, mener Schlecks sportsdirektør.

14.07.11 13:59

CUGNAUX/OSLO (procycling.no): Etter 11 etapper hvor sammenlagtfavorittene har konsentrert seg om å tape minst mulig tid, har tiden kommet for å vise hvor sterke de er.

Alberto Contador og Samuel Sanchez har kommet dårligst ut av de flate og mellomharde etappene, og vurderer derfor å danne en allianse.

Les mer:Åpner for spansk allianse

For Andy og Fränk Schleck har ferden frem til den første fjelletappen gått smertefritt. Riktignok var de involvert i en liten velt på tirsdag, men de pådro seg ingen skader.

Godt utgangspunkt
Sammen med Cadel Evans er brødrene i føringen av sammenlagtfavorittene. Sportsdirektør i Leopard-Trek, Brian Nygaard, er enig i at laget ligger best an av alle før Pyreneene.

- Ja, det gjør vi nok, men vi vet mer om dette etter dagens etappe. Det lille forspranget vi har smuldrer fort bort på en dårlig dag i Pyreneene, sier han til procycling.no før starten på den 12. etappen.

Les mer:- Contador skal angripe

- Vi har snakket om dette i ti dager nå, så det blir godt å se hvor vi står nå som Tour de France virkelig starter for vår del.

For frem til den 12. etappen har det bare handlet om å unngå uhell for laget til Schleck-brødrene, noe de har klart på mesterlig vis. I sammendraget er Fränk nummer fire og Andy nummer fem.

Leopard-sjefen har selvsagt store forhåpninger for sine to kapteiner. På papiret er Alberto Contador deres tøffeste utfordrer, men det er flere spørsmålstegnene rundt spanjolen.

Favorittene vil vente
Med en tung Giro d’Italia i kroppen og et forslått kne er det vanskelig å si hvordan han ligger an før klatringene. Nygaard ønsker på ingen måte å undervurdere Contador.

Les mer:- Contador ser ut til å slite

- Contador ser bra ut, men vi vet mer etter dagens etappe. En klok mann sa at man ikke kan gjemme seg i fjellene.

- Forventer dere angrep allerede på det første fjellet?

- Jeg forventer at sammenlagtlagene vil prøve og kjenne litt på hverandre, og at de ønsker en slags kontroll på bruddet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

I Saxo Bank ser de frem til at fjelletappene begynner. De har selv innrømmet at de ikke har hatt det sterkeste laget på de flate etappene, men at de heller har hatt fullt fokus på å gi Contador støtte i fjellene.

- Det kan komme tidlige angrep, men det er ikke det mest realistiske utviklingen, mener Saxo Bank-sjefen.

Dermed spår han at det er på Col du Tourmalet og Luz-Ardiden at det vil smelle fra sammenlagtfavorittene.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (14. juli) :

Som første nordmann tok Dag Otto Lauritzen en etappeseier i Tour de France på toppen av dagens avslutningsstigning, Luz Ardiden. Men ihvilket år?

1) 1985 2) 1986 3) 1987

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.