Gå til sidens hovedinnhold

Den store sprintsuksessen

Med ny deltaker- rekord og glimrende innsats av klubbens utøvere, hadde arrangørene mye å glede seg over under BSK-sprinten lørdag.

Sørkedalen: For selv om løpet måtte bli flyttet fra Holmenkollen til Sørkedalen, satte ikke det noen demper på arrangementet. Med 600 løpere til start var det skifest til tusen i den femte utgaven av rennet.

Tidligere har vi ligget på 400-tallet med antall deltakere, så det er tydelig at rennet har begynt å sette seg. Utrolig gledelig med en slik rekorddeltakelse, sier rennleder Øystein Sundelin fornøyd.

Går av seg selv

I forkant av rennet skapte selvsagt snømangelen problemer for BSK.

Da var det godt at det fantes et par ildsjeler i Sørkedalen som ville gjøre alt for at det skulle bli skirenn.

De fortjener all mulig ros. I romjula hadde jeg ikke mye tro på at det skulle bli renn, innrømmer Sundelin.

Med en erfaren arrangørstab på 70-80 personer, ble det en ganske rolig lørdag for rennlederen.

Dette glir så greit at jeg bare kan rusle rundt mens jeg ser på løpene og spiser vafler, gliser Sundelin.

Utklasset konkurrentene

For BSKs løpere ble det også en jubeldag uten like. Utøverne fra arrangørklubben leverte nemlig meget sterke resultater i rennet som også var KM for Oslo-løperne.

I 16-årsklassen for jenter utklasset Caroline Fjellbu konkurrentene. BSK-løperen tok tidlig teten i finalen, og i mål var 15-åringen fra Kastellet langt foran konkurrentene.

Denne sprinten var litt lengre enn jeg er vant til, så jeg var litt redd for at jeg skulle sprekke. Derfor var det utrolig gøy at det holdt helt inn, jublet Karoline etter at KM-gullet var i boks.

Enda et BSK-gull

Karoline var ikke den eneste fra arrangørklubben som kunne glede seg over KM-gull lørdag. I 13-årsklassen for jenter ble det også BSK-jubel, der Julie Vollum Bø gikk til topps.

I en meget jevn finale, ble det så tett mellom henne og Hemings Guro Bergsvand, at juryen var nødt til å dele ut gullmedalje til to løpere.

I G15-klassen ble det også gode plasseringer for BSK. Der misset Fredrik Skirbekk Vister hårfint en pallplass, da han endte på fjerdeplass. Klubbkameraten Christopher Solbakke ble nummer seks.

Også Fredrikke Fjellbu leverte godkjent innsats. Hun tok femteplass i jentenes 14-årsklasse.

PS!
Også løperne fra Rustad markerte seg i arrangementet til sine naboer. Både Hanne Myrvoll (J15) og Linn H. Klaesson (J17) ble kretsmestere, mens Sondre Sandvik (G17-18) og Thea H. Klaesson (J14) henholdsvis tok sølv og bronse i kretsmesterskapet.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren