STOCKHOLM (Nettavisen): Johanna Hagström (24) har blitt en av de store langrennsnavnene i Sverige de siste par årene. Med Frida Karlsson, Linn Svahn og Maja Dahlqvist utenfor landslagssystemet, er hun blant de det er knyttet høyest forventninger til foran en ny sesong.

I forberedelsene til vinteren tilbringer hun mye tid i Norge, og er åpen for å flytte over grensen om muligheten skulle by seg.

– Familien har hytte på Sjusjøen, så jeg er der en del. Jeg syntes Norge er utrolig fint, og kunne absolutt flyttet til Norge. Nå har jeg jo norsk kjæreste også, sier langrennsprofilen til Nettavisen.

24-åringen har nemlig funnet lykken med Vebjørn Moen, en norsk skiløper med flere verdenscuprenn bak seg. Dermed har det allerede blitt flere lengre opphold i Norge for Hagström.

Møttes i skisporet

Langrennsparet har visst om hverandre i lengre tid, men det var først i vinter at de to ble et par.

– Vi møttes på skirenn. Vi har kjent hverandre en stund, men så møttes vi på Skandinavisk cup i vinter, og da ble det etter hvert mer seriøst.

I sommer var Hagström i Nord-Norge, hvor hun har lagt ut flere bilder både fra treningsturer og fra et bryllup hun og kjæresten deltok i. Moen er fra Tverlandet, like utenfor Bodø.

Les også: Slår tilbake mot svenskenes Johaug-påstand

Nettavisen møter 24-åringen under et medietreff med det svenske landslaget. Der snakker hun gladelig om det relativt ferske forholdet til den norske skiløperen.

Hun forteller at de to stadig trener sammen, og sparrer mye i hverdagen.

– Det er kult å diskutere trening, han er veldig dyktig. Vi trener også litt sammen, selv om han er raskere enn meg.

– Sugen på å flytte

Moen bor altså i Bodø, mens Hagström bor i Sverige. Dermed er det kanskje ikke så rart at sistnevnte er åpen for å flytte på seg.

– Enn så lenge så har jeg kjøpt leilighet i Falun, så da blir jeg der en stund i hvert fall, men ingen dører er stengt. Norge er et utrolig fint land.

Hagström er nummer tre i rekken av svenske skiløpere som nå åpner for å endre bosted. I sommer uttalte Maja Dahlqvist at hun kunne tenke seg å flytte.

– Jeg er sugen på å flytte til Trondheim nå. Jeg har hørt så mye bra om treningen her og har fått en god opplevelse, sa svensken til NRK under toppidrettsveka i Aure.

Noen dager etterpå fulgte Frida Karlsson etter.

– Jada, jeg blir med! Jeg kan bo der jeg også – det er jo bare å skaffe en bopel til, sa stjernen til svenske Expressen tidligere i år.

På spørsmål om det hele faktisk kunne bli en realitet svarte hun:

– Jeg er alltid åpen for noe nytt. Og helt ærlig, Trondheim er en veldig fin by. Det er vel tre ulike rulleskiløyper der, så det er fine forutsetninger. Noe ekstra.

Det er VM i Trondheim i 2025 som er bakgrunnen for at flere har flørtet med en potensiell Norge-flytt.

Les også: Har merket seg endring hos Johaug: – Det er på tide

Satser på sprintverdenscupen

Før Hagström funderer mer på adresseendringen, skal hun i gang med en ny skisesong. Målene for vinteren er klare:

– Det er VM i Planica og den totale verdenscupen i sprint. Å være høyt oppe der hadde vært gøy, i hvert fall på pallen.

Forrige sesong endte den svenske langrennsløperen på en sjette plass totalt i verdenscupen i sprint. Det var plassen foran Maiken Caspersen Falla, som var best av de norske sprinterne.