Gå til sidens hovedinnhold

Den yngste var best

Tøyen taekwondoklubb deltok med tre utøvere under Norgescup 3 i helga med et aldersspenn på over 20 år.

JESSHEIMHALLEN: Det er utrolig bra trening. Taekwondo er kjempemoro, og jeg liker godt at jeg får trent både fysisk og psykisk, sier Anne Grethe Følstad (38). Hun har trent med Tøyen taekwondoklubb i åtte år nå, men er likevel ganske så nervøs når det nærmer seg konkurransetid.

Jeg kjenner det kribler i magen. Jeg er akkurat på vei til å meditere litt for å prøve å få kontroll på nervene, ler hun. Selv om hun har trent i åtte år, er dette kun hennes andre stevne. Det endte med en fin 6. plass i mønster i klasse Q.

Jeg fikk hjerne- og hjerteslag og glemte alt. Men sånn er det. Neste gang blir det seier, smiler hun.

Jeg er nok litt flinkere til å slåss enn til å gjennomføre mønster, sier Følstad.
23 år yngre Christian Lunde Dedekam (15) er litt mer dreven i konkurransesammenheng og gikk hen og vant sin klasse i mønster.

Jeg har vært med på mange konkurranser og det har gått veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med seier i dag, sier han. Kwaftar Chair (16) gjennomførte også sin andre konkurranse noensinne denne helgen. Hun fikk 6. plass i klasse E, mønster.

Jeg syns det gikk bra. Jeg klager ikke, det er moro å være med, sier hun beskjedent.

Norgescup 3 er det nest siste stevnet for sesongen. Hele 346 deltakere fra 36 klubber var i aksjon i både mønster og kamp.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren